''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Financial Times: Βενιζέλος, ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών για το '11


 Ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης για το 2011 είναι σύμφωνα με τους Financial Times o Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε στη 19η και τελευταία θέση του καταλόγου. Στις επιμέρους κατηγορίες της κατάταξης, καταλαμβάνει την τελευταία θέση στους τομείς της οικονομίας και της αξιοπιστίας, αλλά ανεβαίνει...
στο 180 σκαλί όσον αφορά στην πολιτική.
Η οικονομική εφημερίδα τον θεωρεί υπεύθυνο για την ψυχρότητα που επήλθε στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, ύστερα από τη θνησιγενή απόπειρα αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι επί υπουργίας του υλοποιήθηκαν λιγοστές μεταρρυθμίσεις, παρά την ψήφιση σχετικών νόμων, ενώ η απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού για το έλλειμμα αποδίδεται στις καθυστερήσεις στη δομική αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος.
Οι Financial Times χαρακτηρίζουν τον Ευαγ. Βενιζέλο δραστήριο και φιλόδοξο, σημειώνοντας όμως με φλεγματικό τρόπο ότι λέγεται πως δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες -όπως είναι οι αριθμοί.
Ο Παπακωνσταντίνου

Σημειώνεται ότι πέρυσι, ο προκάτοχός του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τα είχε πάει καλύτερα, καταλαμβάνοντας την 8η θέση της κατάταξης. Είχε κερδίσει τα εύσημα των συντακτών της εφημερίδας επειδή διατήρησε την ψυχραιμία του -όπως έκριναν-, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς και επειδή πέτυχε τον περιορισμό του ελλείμματος κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ. Ωστόσο η εφημερίδα τόνιζε ότι απέτυχε στην αναδιοργάνωση του φορολογικού συστήματος και δεν κατάφερε να πείσει τις αγορές ότι η Ελλάδα θα εξέλθει της κρίσης χωρίς να απαιτηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους της.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά στους πολιτικούς χειρισμούς του, αλλά και στη 17η όσον αφορά στην άσκηση οικονομικής πολιτικής και στη 19η και τελευταία όσον αφορά στην αξιοπιστία, θέση από την οποία δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε ο διάδοχός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου