''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Γιάννης Δημαράς: «Σβήνουμε τα φώτα της πόλης, ανάβουμε τα φώτα του αγώνα ενάντια στο χαράτσι»

Πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα της Πέμπτης ο Δήμος της Πάτρας

Παρόντες στη  σημερινή συνέντευξη Τύπου ήταν  οι Πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας κ. Νίκος Παπάκος, του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ.  Απόστολος Σωτηρούδης και του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας κ. Γιώργος Ρώρος Παρόντες στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ήταν οι Πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας κ. Νίκος Παπάκος, του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ. Απόστολος Σωτηρούδης και του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας κ. Γιώργος Ρώρος

«Σβήνουμε τα φώτα της πόλης, ανάβουμε τα φώτα του  αγώνα ενάντια στο χαράτσι». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου που διοργανώνεται για το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
O δήμαρχος Πατρέων παραχώρησε νωρίτερα συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, καλώντας τους δημότες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση.
Μάλιστα δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ο ίδιος δεν θα πληρώσει το τέλος ακινητών, αν και όπως διευκρίνησε δεν έχει λάβει ακόμη λογαριασμό της ΔΕΗ με το νέο φόρο.
Απαντώντας δε, στο ερώτημα εάν φοβάται πως θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες σε βάρος του, λόγω της συγκεκριμένης στάσης, ο κ. Δημαράς υπογράμμισε με νόημα πως στη θέση του δημάρχου τον τοποθέτησε ο λαός και όχι η Τρόικα...


O Δήμος της Πάτρας είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που έκλεισε συμβολικά για μια μέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συνεχή οικονομικά μέτρα που εξοντώνουν τους πολίτες, ενώ με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας τάχθηκε ομόφωνα κατά τη επιβολής του έκτακτου φόρου ακινήτων, καθώς πρόκειται για ένα βάρβαρο και κοινωνικά άδικο χαράτσι. Μιλώντας για τη διοργάνωση της κινητοποίησης της Πέμπτης ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς σημείωσε  μεταξύ άλλων:
«Ο Δήμος της  Πάτρας στηρίζει τον  αγώνα των πολιτών έχοντας  συστήσει ειδικό γραφείο υποστήριξης  των δημοτών στο οποίο μπορούν  να  απευθύνονται όσοι δεν επιθυμούν ή αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι. Το μέτρο της  επιβολής έκτακτου  φόρου της  ΔΕΗ, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του νομικού κόσμου, αλλά και της  Κομισιόν η οποία απάντησε σε σχετική  ερώτηση Έλληνα  βουλευτή, είναι  και παράνομο και αντισυνταγματικό μέτρο.
Πάνω απ’ όλα όμως είναι ένα μέτρο απάνθρωπο.
Το ρεύμα δεν είναι πολυτέλεια για να μπορεί κανείς να κατεβάζει τους διακόπτες. Είναι  αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για όλους τους πολίτες και βασική προϋπόθεση για την επιβίωση ιδίως των οικογενειών με αρρώστους, με παιδιά και με ηλικιωμένους.
Για αυτό το λόγο και ο Δήμος της Πάτρας πρωτοστατεί  στην κινητοποίηση των φορέων, των  σωματείων και των λαϊκών συνελεύσεων  που θα πραγματοποιηθεί   το βράδυ  της 1ης Δεκεμβρίου  στις 8.00 στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας (συγκέντρωση από τις 7.30) και καλεί όλους τους Πατρινούς να δώσουν δυναμικά το παρών για να φτάσει δυνατή η φωνή της πόλης μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Για να φωνάξουμε  όλοι μαζί ότι κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να μείνει και δεν  θα μείνει χωρίς ρεύμα. Για να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή των πολιτών  των άλλων μεγάλων πόλεων της  Ελλάδας και να στείλουμε μήνυμα ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο.
Ότι οι  πολίτες έχουν κρίση και φωνή. Έχουν λόγο.
Παράλληλα με την  δυναμική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, ο Δήμος μας προχωράει  και σε μια άλλη  συμβολική  κίνηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για  όσους απειλούν να βυθίσουν συμπολίτες μας στο σκοτάδι.
Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα κλείσουν τα  φώτα του δημοτικού φωτισμού στο  κέντρο της πόλης για να δείξουμε πως είναι να αφήνεις τον κόσμο  στο σκοτάδι.
Σβήνουμε τα φώτα της πόλης, ανάβουμε τα φώτα του  αγώνα ενάντια στο χαράτσι.  Η Πάτρα θα στείλει το μήνυμα με ένα συλληπτήριο που θα φωτίζεται μόνο από το φως των κεριών.
Όλοι οι πολίτες  πρέπει να δώσουν το παρών. Για το μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου