''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δείτε τι λέει το παπαγαλάκι!«Αριστεροδεξιά λαμόγια αυτοί που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή»

«Αριστεροδεξιά λαμόγια αυτοί που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή»Υποστηρίζει ότι η Δημ. Αρ. πρέπει να στηρίξει μια αλλαγή πλεύσης με ανάπτυξη, θεωρεί ότι ήταν επιβεβλημένη η υπογραφή από τον Α. Σαμαρά και πιστεύει ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

Υπέρ της υπογραφής των δεσμεύσεων τάσσεται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρ. Ψαριανός, ενώ στην κριτική που δέχεται και από συντρόφους του κόμματός του απαντά:...
"Με πορδές δεν βάφονται αβγά". Λέει "όχι" στους "συνδικαλισταράδες της συμφοράς", ενώ για τους "πολίτες" λέει ότι ψήφισαν παρά φύσιν "πουτάνες" και μάλιστα κακοπληρωμένες.
-Ποιοι είναι "τζάμπα μάγκες";
Οσοι κάνουν πολιτική μπλα μπλα, όσοι πουλάνε εξέγερση, επανάσταση και μεγαλοϊδεατισμούς εκ του ασφαλούς, όσοι βγαίνουν στα κεραμίδια νιαουρίζοντας ή τσιρίζοντας κι όταν τους πεις "έλα να μας δώσεις τα φώτα σου", κάνουν τον Κινέζο. Επίσης αυτοί που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, που μαξιμαλίζουν με τη βεβαιότητα ότι αυτά που λένε δεν γίνονται κι έτσι αποβλέπουν μόνο στο να εισπράξουν, εκλογικά ή όπως αλλιώς, τη δυσαρέσκεια των αγανακτισμένων, των αδικημένων ή των ανόητων που χάφτουν μεγαλοστομίες και θεατρινίστικα τσαμπουκαλίκια.
Μάλιστα, μερικοί τέτοιοι "μάγκες" πολύ συχνά δεν είναι καθόλου "τζάμπα". Είναι καλοαμειβόμενοι ή ακριβοπληρωμένοι. Σαν κάτι γκρουπούσκουλα που τσιμπάνε κρατικές επιχορηγήσεις για να οργανώσουν "την ανατροπή του κράτους", που τους χαρτζιλικώνει και γελάει μαζί τους γιατί και γραφικοί είναι και ακίνδυνοι και τους χρησιμοποιεί ως "δημοκρατικό άλλοθι". Ισως και ως προβοκάτορες, μερικούς. Ή όχι;

-Δηλώσατε ότι "όταν ο δικομματισμός καταρρέει, η Αριστερά κρύβεται στην τουαλέτα". Κατά τη γνώμη σας έχει μέλλον σήμερα ένα κυβερνητικό σχήμα που στηρίζεται από την Κεντροαριστερά;
Δεν είναι δικό μου αυτό, του Χατζόπουλου γελοιογραφία ήταν, μ' άρεσε και το 'κλεψα! Αλήθεια δεν είναι; Μάλιστα ένα συντροφάκι "συριζικό" με ρώτησε αν "όταν πήγα στην τουαλέτα για να μην καταψηφίσω την κυβέρνηση Παπαδήμου είδα εκεί καμιά Αριστερά". Οχι, δεν την είδα, γιατί δεν πήγα στων γυναικών! Οσο για κεντροαριστερές κυβερνήσεις, δεν θα έχουν μέλλον αν επαναληφθούν λάθη που είδαμε π.χ. στην Ιταλία. Εχουμε δρόμο ακόμα, εδώ στην Ελλάδα, για να το πετύχουμε σωστά.
Η Δεξιά είναι καταστροφή, φάνηκε παντού και στην Ευρώπη σήμερα το βλέπουμε. Απ' τις "λαϊκές δημοκρατίες" προτιμότερα είναι τα λαϊκά τραγούδια, στις Κορέες, στις Κίνες, στις Κούβες τα "χαΐρια τους τα είδαμε" - που έλεγε κι η γιαγιά μου. Αλλο τίποτα έχει να προτείνει κάποιος; Η δική μας Αριστερά πρέπει να επεξεργάζεται κυβερνητικές προτάσεις για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Μακριά απ' τις μαϊμουδιές και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του ΠΑΣΟΚ.
-Ο κ. Κουβέλης κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να μην υπογράψει. Εσείς ταχθήκατε υπέρ της υπογραφής των δεσμεύσεων;
Υπέρ της υπογραφής των δεσμεύσεων τάχθηκαν και υπέγραψαν κιόλας -κι είπαν κι ένα τραγούδι, μερικοί μερικοί- όσοι έφεραν τη χώρα στον γκρεμό. Ηταν επιβεβλημένο και αναγκαστικό. Δεν μπορούσε, εδώ που είμαστε, που μας έφεραν και που κι εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθύνης, να γίνει αλλιώς, σε αυτή τη φάση. Η άλλη εκδοχή είναι η επιλογή της απόλυτης χρεοκοπίας και της καταστροφικής επιστροφής στη δραχμή, που διάφοροι αριστεροδεξιοί και πολλά λαμόγια και ξεφτίλες πατριδοκάπηλοι και άλλοι κερδοσκόποι προβάλλουν ως "σωτήρια λύση".
Εμείς, η Δημοκρατική Αριστερά, θα καταψηφίσουμε και θα αγωνιστούμε ενάντια σε όσα διαλύουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν τον κόσμο, βαθαίνουν την ύφεση, παράγουν ανεργία, γονατίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, και θα το κάνουμε μαζί με όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και όχι έξω απ' την Ευρώπη.
Και θα προτείνουμε και θα στηρίξουμε μια δίκαιη κατανομή των βαρών και αλλαγή πλεύσης με ανάπτυξη. Σήμερα, το χειρότερο που συμβαίνει με τη χώρα μας είναι ότι δεν παράγει τίποτα.
-Ποια είναι η γνώμη σας για τον κ. Παπαδήμο; Πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χρονικό ορίζοντα το τέλος Φεβρουαρίου;
Δεν έχω ούτε κακή ούτε καλή γνώμη. Είμαι κι εγώ και επιφυλακτικός και "προκατειλημμένος" με τους ανθρώπους των τραπεζών και της νεοφιλελεύθερης καταστροφικής πολιτικής. Οχι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά με όλα αυτά τα φίδια που ένας ανθρωποβόρος καπιταλισμός επωάζει και τρομάζει ακόμα κι ίδιος με την αδηφαγία τους. Η κυβέρνηση αυτή έχει συγκεκριμένο στόχο, είναι περιορισμένης ευθύνης, δεν μπορεί να κάνει μακρόπνοους σχεδιασμούς -δεν έχει και νομιμοποίηση γι' αυτό-, αλλά δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.
Θα παραμείνει μέχρι να "ολοκληρώσει τον λόγο ύπαρξής της", κάποιους μήνες πάντως, μετά πρέπει να πάμε σε εκλογές κι ελπίζω να μην ξαναδούμε αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις άχρηστων και επικίνδυνων ηγετίσκων. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που για 37 χρόνια ψηφίζουμε δύο στρούγκες να "κυβερνάνε" τον τόπο με ψέματα, απάτες, ληστείες, κομπίνες σ' ένα πελατειακό τερατούργημα, στο οποίο μια μεγάλη πλειοψηφία, κάπου 80%, συνέχεται.
-Δεχθήκατε κριτική για τη στάση σας και από συντρόφους σας. Τι τους απαντάτε;
Τίποτα. Εκαστος εφ' ω ετάχθη, ο νοών νοείτω, με πορδές δεν βάφονται αβγά, πούστηδες και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια -παλιά κινέζικη παροιμία-, εκεί που κρεμούσαν οι καπετάνιοι τ' άρματα κρεμάν οι γύφτοι τα ταμπούρλα (Φώτης-copyright), αλλού βαρούν τα κρούταλα κι αλλού χορεύει η αρκούδα, κι άλλες διδακτικές ρήσεις του σοφού (όχι πάντα...) λαού.
-Ποιους θέλετε στο κόμμα και σε ποιους θέλετε να βάλετε "φραγή";
Θέλουμε καθαρούς και σκεπτόμενους ανθρώπους. Οχι λαμόγια, μαυρογιαλούρους που "δραπετεύουν" από τα Ιδρύματα του Πανελλήνιου ΣΟΚ, ανακαινισμένους αυριανιστές, κάτι "συνδικαλισταράδες της συμφοράς" ή μεταπράτες του "σι-φορ-άι", της Siemens! Θέλουμε ανένταχτους αριστερούς και προοδευτικούς που καταλαβαινόμαστε κι ας μη συμφωνούμε σε όλα!
-Εάν γράφατε στίχους, θα γράφατε "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή";
Ποτέ δεν θα το έγραφα, ποτέ δεν το πίστευα, είμαι πολιτικό ζώο -σκέτο ζώο, λένε κάτι άσπονδοι φίλοι και σύντροφοι-, οπαδός της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, εχθρός της βίας και της ανίκητης (;) βλακείας, Ελλην, πατριώτης, μη θρησκευόμενος και ευρωπαϊστής. "Αγαπώ ένα κορίτσι, ένα φίνο γυναικάκι", τέτοιους στίχους ήθελα να γράφω. Οσο για το "μπουρδέλο", το πρόβλημα το 'χουν οι "πολίτες"-πελάτες που ψήφισαν κατά συρροήν, κατ' εξακολούθηση και... παρά φύσιν τόσες "πουτάνες" (με την κακή έννοια, γιατί τις κανονικές τις αγαπάω πολύ και τις σέβομαι...), κακοπληρωμένες μάλιστα -με τους νταβατζήδες τους, με τα όλα τους-, και οι φουκαράδες, οι πελάτες, δεν κατάφεραν ούτε μία επιτυχημένη συνουσία, να το ευχαριστηθούν λιγάκι... Διότι αυτές οι εν λόγω ιερόδουλες "αλλού τρών', αλλού πίνουν κι αλλού πάν' και το δίνουν!"... Ας προσέχαμε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
ptsoutsias@pegasus.gr
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου