''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Βουλευτές...βολευτές - Πόσα βάζουν στο χέρι κάθε μήνα την ώρα που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις;

- 5.934,87 ευρώ η μέση βουλευτική αποζημίωση
- Εχουν αυτοκίνητο, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, δεν πληρώνουν σε ΜΜΜ και καράβια
- Το αφορολόγητό τους φτάνει το 68%!
- Ολα τα προνόμια, τα επιδόματα και τα έξτρα που απολαμβάνουν

Η κοινωνία βράζει, η ανεργία συνεχώς αυξάνει, οι μισθοί και οι συντάξεις ψαλιδίζονται, αλλά οι πολιτικοί δείχνουν να είναι στον κόσμο τους παρά τους προπηλακισμούς που κάποιοι δέχονται σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους. Αντί λοιπόν να προβληματιστούν και αν μη τι άλλο να πάψουν να προκαλούν εκείνοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμια τους σα να μη τρέχει τίποτα, σα να μην έχει φτάσει η χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.


Μπορεί ο προϋπολισμός της Βουλής για το 2012 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (τον καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ) να είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με αυτόν του 2011, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν περικοπεί κατά πολύ όπως θα έπρεπε οι μισθοί των βουλευτών.

Aπό τον Ιούνιο του 2011 η βουλευτική αποζημίωση δηλαδη αυτά που βάζει καθαρά στο χέρι ένας βουλευτής ειναι κατά μέσο όρο 5.934,87 μετά την μείωση του 5% από την έκτακτη εισφορά και του 3% υπέρ των ανέργων. Το ποσό αυτό αυξάνεται φυσικά όταν ο βουλευτής συμμετέχει σε πολλές επιτροπές της Βουλής (για κάθε συμμετοχή σε επιτροπή η αμοιβή του είναι 150 ευρώ).

ΤΑ EXTRA ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Ομως στη βουλή κοστίζει πολύ περισσότερα καθώς για κάθε έναν βουλευτή το δημόσιο δίνει κάθε μήνα:

- επίδομα γραφείου: 935 ευρώ (με αυτό οι βουλευτές πληρώνουν το ενοίκο του γραφείο τους)
- οικογενειακό επίδομα: 35 ευρώ (είναι στην ουσία το επίδομα γάμου)
- ταχυδρομικά τέλη: 1.136 ευρώ (ειναι η συμφωνία ατέλειας που έχουν τα ΕΛΤΑ με τη Βουλή για να στέλνουν οι βουλευτές κάρτες και εκλογικό υλικό στους ψηφοφόρους τους)
- έξοδα κίνησης: 364 ευρώ (για τους βουλευτές της επαρχίας το ποσό ξεπερνά τα 600 ευρώ το μήνα)
- έξοδα για κινητό τηλέφωνο: εώς 200 ευρώ (εάν ο λογαριασμός ειναι μεγαλύτερος ο βουλευτής το πληρώνει από την τσέπη του)

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

- επίδομα ενοικίου: 1.000 ευρώ (είτε για να νοικιάσουν σπίτι στην Αθήνα είτε για να πληρωθεί το ξενοδοχείο τους με το οποίο έχει σύμβαση η Βουλή)
- 52 αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους (κυρίως για τους βουλευτές νησιωτικών περιοχών και της Βόρειας Ελλάδας)

ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Μέσα στα προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές περιλαμβάνονται και τα βουλευτικά αυτοκίνητα για τα οποια η Βουλη έχει κάνει σύμβαση leasing. Στον νέο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται οι αλλαγές που έγιναν πρόσφατα. Ετσι οι βουλευτές της επαρχίας θα πάρουν αυτοκίνητα εώς 1.800 κυβικά ενώ οι βουλευτές της Αττικής και οι βουλευτές Επικρατείας θα πάρουν αυτοκίνητα εώς 1.400 κυβικά.
Επίσης όλοι οι βουλευτές μετακινούνται δωρεάν με τα Μέσα Μεταφοράς και τα πλοία.

ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ

Μετά από κάθε εκλογική διαδικασία, οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές λαμβάνουν ένα επίδομα εφάπαξ 5.000 ευρώ για να επανδρώσουν το πολιτικό τους γραφείο ενώ όσοι βουλευτές επανεκλέγονται παίρνουν 3.000 ευρώ για να ανανεώσουν τον εξοπλισμό του γραφείο τους.
Επιπλέον ο κάθε βουλευτής μπορεί να έχει 5 συνεργάτες, 4 αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου και 1εναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.
Επίσης για τους βουλευτές που ειναι για παράδειγμα μηχανικοί ή δικηγόροι και που δεν ασκούν το επάγγελμά τους η Βουλή επιβαρύνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές τους τις οποίες καταβάλει στα ταμεία τους.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 68%

Η μεγάλη πρόκληση όμως είναι πως το αφορολόγητο που απολαμβάνουν οι βουλευτές αγγίζει το 68% του εισοδηματό τους. Μέχρι πρόσφατα λόγω της αυτοτελούς φορολογησης οι περισσότεροι βουλευτές επιβαρύνονταν ελάχιστα όμως τώρα καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση και ο βουλευτής θα φορολογείται επί του συνολικού εισοδήματός του.

Μήπως θα πρέπει οι βουλευτές και οι βουλευτίνες μας να αρχίσουν να ζουν όπως και εμείς; Ίσως τότε να αντιληφθούν τι περνάμε όλοι οι υπόλοιποι.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου