''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Διορία 80 ημερών για τη διακοπή του ρεύματος

Σε 80 ημέρες θα μας το κόψουν τελικά ρεύμα, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομικών. Αυξάνεται έτσι στο διπλάσιο το διάστημα των 40 ημερών που ισχύει σήμερα, για όσους δεν εξοφλήσουν το «χαράτσι» ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Με τη νέα εγκύκλιο δίνεται περιθώριο να διορθωθούν τα λάθη που έχουν εντοπιστε...

ί μέσω των δήμων μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Αναφέρεται επίσης ότι η ΔΕΗ, θα αποστείλει στους Δήμους τα στοιχεία που διαθέτει για την επιφάνεια, την παλαιότητα και την τιμή ζώνης κάθε ακινήτου. Τα διορθωμένα στοιχεία θα σταλούν εκ νέου στη ΔΕΗ, αλλά και στην ΓΓΠΣ για να οριστικοποιηθούν οι διορθώσεις. Πάντως οι λογαριασμοί με λάθη θα εξοφληθούν κανονικά και θα γίνει συμψηφισμός με τις οφειλές του 2012, ενώ ο συμψηφισμός δεν θα αφορά τη δεύτερη δόση του ειδικού τέλους.

Διευρύνονται ακόμα οι ευπαθείς ομάδες που εξαιρούνται του τέλους, ενώ θα συσταθούν τριμελείς επιτροπές για την αξιολόγηση όσων υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να εξαιρεθούν από την καταβολή του ειδικού τέλους. Εκτός από τα άτομα με αναπηρίες άνω του 80% και όσους τελούν υπό μηχανική υποστήριξη, από την καταβολή του ειδικού τέλους εξαιρούνται και άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, σύνδρομο Ντάουν, εγκεφαλική παράλυση, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας.

Όσοι θεωρούν ότι αδυνατούν να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος, θα απευθύνονται στις τριμελείς επιτροπές που θα εδρεύουν στις εφορίες, προκειμένου να αξιολογούν τις περιπτώσεις που θα απευθύνονται σε αυτές. Σε αυτές θα συμμετέχει ένας υπάλληλος ΔΟΥ, Πανεπιστημιακής Κατηγορίας, που θα ορίσουν οι κατά τόπους έφοροι, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας αστυνομικός υπάλληλος της ΕΛΑΣ.

Η Επιτροπή θα έχει το δικαίωμα είτε να εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες, άτομα που απευθύνονται σε αυτές, είτε να μειώνει μέχρι και το ελάχιστο ποσό ( 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο) τον υπολογισμό του τέλους ακινήτου.

www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου