''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Να πού πάνε τα λεφτά! 1,5 δις ευρώ έβγαλαν με εμβάσματα οι λαθρομετανάστες από την χώρα

money-transfer
Εμβάσματα-μαμούθ ύψους 1,45 δισεκατομμυρίων ευρώ βγήκαν από την Ελλάδα μέσα στο 2010 από τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν στην χώρα μας! Μάλιστα αν πρόκειται για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στη χώρα μας, η αποστολή των χρημάτων έγινε χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση.
Πληρώνονται είτε από ελληνικές επιχειρήσεις, είτε ακόμη και από το δημόσιο - γιατί οι εργολάβοι του δημοσίου λειτουργούν...
με μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστων αλλοδαπών - και αντί τα χρήματα να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά, στέλνονται στην Ασία και την Αφρική. Για να εξασφαλιστούν δηλαδή υπέρογκα κέρδη για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, στεγνώνει η αγορά από ρευστότητα, κάτι το οποίο είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα πλέον.
Στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ για το περασμένο έτος, τα οποία ήλθαν στην δημοσιότητα αναφέρουν ότι η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες τους, βρέθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται βέβαιο ότι το υψηλότερο μερίδιο από τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν επενδύσεις ούτε και εμπορικά εμβάσματα καθώς κάθε μετανάστης μπορεί να αποστέλλει σε οποιονδήποτε προορισμό όσα χρήματα θέλει, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες χαρατσώνουν με προμήθειες τις ελληνικές εταιρίες, ακόμη και για ενδοκοινοτικά εμβάσματα.
Πρόκειται ουσιαστικά για χρήματα που κάνουν φτερά κάθε χρόνο, τις περισσότερες φορές από μαύρη εργασία, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι  μετανάστες εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι και παράνομα.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου