''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Προδότης!Ο Αντώνης έχασε το στοίχημα της Ελλάδας


ellhnismosΕνα... προφητικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής και επιβεβαίωσε πλώρως με την επιστολή-κωλοτούμπα ο Σαμαράς 
 Κατ’ επανάληψη έχω γράψει σε αυτή την στήλη πικρές αλήθειες τόσο για την Νέα Δημοκρατία όσο και για τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά.
Και τις έχω γράψει διατηρώντας αταλάντευτη θέση και στάση σαν αυτή που θα κρατούσε ένας απλός έλληνας πολίτης...
στις ακραίες αυτές καταστάσεις που βιώνει η χώρα, και όχι απαραίτητα ένας οπαδός του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα.
Και το γράφω αυτό, γιατί ίσως να μην έχει καταλάβει το μέγεθος και το βαθμό της σημερινής κατάντιας που έχει οδηγηθεί σήμερα ο ελληνικός λαός ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.
Γιατί αν το είχε καταλάβει δεν θα περίμενε να ισοπεδώσει την χώρα ο Γιώργος Παπανδρέου και μετά να δηλώνει παρών ως η εναλλακτική λύση πάνω στα αποκαΐδια μιας χώρας και ενός λαού. Δεν θα έκανε πως δεν άκουγε και δεν έβλεπε τα όσα λέγονται και γίνονται και συντηρούνται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Για τους έλληνες και τις ελληνίδες στην πλειοψηφία τους έρχονται μαύρα Χριστούγεννα της ανέχειας, της ανεργίας ,της απελπισίας, του αδιεξόδου, μέσα στη παγωνιά και την ψυχολογική ισοπέδωση εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.
Αγγίζουν άραγε όλα αυτά το εσωτερικό κόσμο του Αντώνη Σαμαρά η μήπως και αυτός είναι απολύτως κατεστραμμένος από την πολιτική μοναδική προτεραιότητα που του επιβάλλει να μην βλέπει, να μην ακούει και να μην αντιδρά και με οποιονδήποτε τρόπο αυτό που μετράει είναι να γίνει Πρωθυπουργός;
Έκανα αυτή την εισαγωγή με αφορμή την τελευταία κοκορομαχία του Βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη και του φίλου του Αντώνη Σαμαρά δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη.
Προ ημερών ο Αντώνης Σαμαράς δημοσίως είπε πως στην Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν τάσεις, με αφορμή την διαγραφή του Χατζηγάκη. Πριν ο Αλέκτωρ λαλήσει τρις τον διέψευσαν οι κοκορομαχίες. Και όπως γνωρίζει όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και οι πέτρες και τάσεις υπάρχουν, και βαρόνοι υπάρχουν, και γόνοι υπάρχουν, και κομματικοί «Νταβατζήδες» υπάρχουν, και θεία… βρέφη υπάρχουν μέχρι και λαμόγια με δίπλωμα υπάρχουν. Πολλά δε εξ αυτών και τα γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς και του τα έχουν καταγγείλει.
Είναι αυτοκαταστροφικό ένας ηγέτης να εθελοτυφλεί και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ισορροπεί. Δυστυχώς η πάλαι ποτέ κραταιά παράταξη δεν διδάχτηκε από τα σχεδόν 20 χρόνια που το ΠΑΣΟΚ με τους μηχανισμούς του την είχε στείλει στην εξέδρα, παρά υιοθέτησε πρακτικές και παθογένειες που όχι μόνο πλήγωσαν και απομάκρυναν τον κόσμο της αλλά συρρίκνωσαν και τον ίδιο τον ιστορικό πολιτικό φορέα.
Και ο προκάτοχος του Αντώνη Σαμαρά πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ένα μεγάλο βαθμό πλήρωσε την ατολμία και την ανοχή του σε αυτές τις παθογένειες. Οι Ξύλινες πολιτικές πρακτικές και τα στεγανά που υποτίθεται διαφοροποιούν τα δεδομένα και τις αρνητικές στιγμές ενός πολιτικού φορέα όπως η Ν.Δ. έχουν ξεπεραστεί γιατί απλά έχουν διαφοροποιηθεί οι συνθήκες και κατ επέκταση το σκεπτικό της κοινής γνώμης.
Ο Αντώνης Σαμαράς σύρθηκε στην συγκυβέρνηση της Τρόικα και χρεώνεται ήδη την οργή και αγανάκτηση της λαϊκής λεηλασίας σε όλα τα επίπεδα, ενώ παράλληλα κλυδωνίζεται η ιστορική παράταξη που πήρε στα χέρια του.
Και εδώ τίθεται το ουσιαστικό ερώτημα. Όσο απελπισμένος και αν είναι ο έλληνας πολίτης που σέρνεται σε αδιέξοδα καθημερινά, πως μπορεί να πειστεί, να δείξει εμπιστοσύνη και να δώσει αυτό που κατ επανάληψη ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία;
Όταν βλέπει την παραδοσιακή εναλλακτική που είχε να σύρεται σε συγκυβέρνηση και ουσιαστικά να συμμετέχει στην ομηρία των δανειστών και τοκογλύφων. Όταν βλέπει διαβάζει και ακούει κάθε λίγο και λιγάκι την εσωτερική αντιπολίτευση των βολεμένων πρώην Υπουργών και βουλευτών με την ταμπέλα της φιλελεύθερης πτέρυγας να κάνει αντάρτικο και να θυμίζει τις διασπαστικές τάσεις της παράταξης. Και όταν βλέπει στην ουσία τον αρχηγό αυτής της παράταξης εγκλωβισμένο στον σκληρό πυρήνα της αυλής του και την ατολμία του.
Ο Ελληνικός λαός πλέον βομβαρδίζεται καθημερινά με πληροφόρηση ευτυχώς και από το διαδίκτυο που δεν ελέγχουν και δεν μπορούν να κατευθύνουν οι νταβατζήδες του χώρου. Άρα διαμορφώνουν σφαιρική άποψη που τους μεγαλώνει δυστυχώς την απογοήτευση.
Και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στην Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσουν αυτά που δεν ολοκλήρωσαν οι φατρίες επί διακυβέρνησης Καραμανλή. Άραγε πόσο έχει αξιολογήσει ο Αντώνης Σαμαράς το γεγονός ότι ήταν 15 χρόνια στην εξορία της πολιτικής και τώρα που βρέθηκε στη θέση του οδηγού με σπασμένα φρένα κατευθύνεται με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό;
Σε άλλες εποχές με όσα έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου και η Κυβέρνηση του που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην απόλυτη συρρίκνωση, η Νέα Δημοκρατία ακόμη και παρά την προβληματική διακυβέρνηση Καραμανλή θα είχε τουλάχιστον διπλά ποσοστά. Γιατί δεν ξεκολλάει από τα χαμηλά ποσοστά της; Γιατί άραγε;
Ωρολόγιος Δείκτης

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου