''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Πλήρωνε Ελληνα εσύ χαράτσια!Χάρισαν 4 εκατ. ευρώ χρέος επιχειρηματία



Υπέρογκο χρέος προς το Δημόσιο που αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ, δεν πρόκειται να μπει ποτέ στα κρατικά ταμεία, ελέω παραγραφής.
Με μια ευνοϊκή απόφαση για μεγαλοοφειλέτη επιχειρηματία, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έβαλε τέλος σε μια υπόθεση φοροδιαφυγής που ξεκίνησε το...
2003 και ολοκληρώθηκε 8 χρόνια αργότερα. Είναι εντυπωσιακό πώς ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας γλίτωσε την τσιμπίδα του νόμου και πώς οι αρμόδιες δημόσιες αρχές δεν κατάφεραν πέντε ολόκληρα χρόνια να του στείλουν εγκαίρως την κλήση για να δικαστεί, με αποτέλεσμα τα 4 εκατομμύρια να τα «ρουφήξει» η παραγραφή.
Οριστική παύση
Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι πρέπει να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη του κατηγορούμενου για φοροδιαφυγή, με το σκεπτικό ότι από το χρόνο τέλεσης του αδικήματος, δηλαδή από τις 28 Ιουνίου 2003, μέχρι την επίδοση σε αυτόν του κλητηρίου θεσπίσματος, στις 21 Ιουλίου 2009, πέρασε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας και έτσι εξαλείφθηκε το αξιόποινο της πράξης λόγω παραγραφής. Σύμφωνα με το νόμο, ο χρόνος διάπραξης του αδικήματος της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο αρχίζει να τρέχει μόλις συμπληρωθούν τέσσερις μήνες από τότε που έπρεπε να καταβληθεί η οφειλή, ανεξάρτητα από τον τρόπο αν θα γίνει σε δόσεις ή εφάπαξ...


Φοροφυγάς
Ο επιχειρηματίας φοροφυγάς κατηγορούνταν διότι δεν κατέβαλε διάφορες οφειλές του προς το Δημόσιο για το οικονομικό έτος 2003, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσόν που χρωστούσε να φθάνει τα 3.949.988 ευρώ. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αρτας τον δικαίωσε, κάνοντας δεκτή την ένστασή του, αλλά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αρτας άσκησε αναίρεση στον Αρειο Πάγο, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε τη νομοθεσία και υπερέβη την εξουσία του.
Να σημειωθεί ότι το Στ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με διαφορά μίας ψήφου (3-2) απάλλαξε τον κατηγορούμενο από τα χρέη του, κρίνοντας ότι έχουν παραγραφεί και η υπόθεση λόγω της οριακής ψηφοφορίας, παραπέμφθηκε να εκδικαστεί στην Ολομέλεια. Τελικά οι αρεοπαγίτες αποφάσισαν την οριστική απαλλαγή του, εφαρμόζοντας στην περίπτωσή του τις κοινές ευνοϊκές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί πενταετούς παραγραφής, ανεξαρτήτως, όπως αναφέρουν, από το εάν το αδίκημα τελέσθηκε υπό την ισχύ του πλέγματος των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν την περιστολή της φοροδιαφυγής.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου