''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

«Μποναμάς» από ΔΕΗ με αύξηση των τιμολογίων

«Μποναμάς» από ΔΕΗ με αύξηση των τιμολογίωνΑυξήσεις στα τιμολόγια, που ενδέχεται να έχουν διψήφιο αριθμό, αναμένονται από την αρχή του νέου έτους. Οι ανατιμήσεις θα είναι διαφορετικές ανά κατηγορία κατανάλωσης


Νέο... χαράτσι θα αντικρίσουν και θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές ανοίγοντας τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από την Πρωτοχρονιά του 2012.
Θα είναι οι αυξήσεις...
στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και κατά πάσα πιθανότητα το ποσοστό θα είναι διψήφιο. Η ΔΕΗ έχει ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μεσοσταθμική ανατίμηση 19% στα τιμολόγιά της, κάτι που σημαίνει ότι σε ορισμένες κατηγορίες κατανάλωσης θα είναι ακόμη και 30%.
Ωστόσο, το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να δεχτεί τις αιτούμενες αυξήσεις της ΔΕΗ καθώς, αφενός εκτιμάται ότι τα κοστολογικά στοιχεία που εμφανίζει η επιχείρηση δεν πείθουν ώστε να δικαιολογηθούν τέτοιες ανατιμήσεις και αφετέρου λαμβάνει υπόψη τη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών. Το ύψος τους όμως δεν θα είναι της τάξης του 2 με 3%, λένε πληροφορίες, αλλά όχι και στα επίπεδα που ζητά η επιχείρηση.


Οι ανατιμήσεις αυτές θα είναι διαφορετικές ανά κατηγορία κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Μεγαλύτερες θα είναι για μία ακόμη φορά στις μικρότερες κλίμακες π.χ. σε εκείνους που "καίνε" ρεύμα μέχρι 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Μικρότερη επιβάρυνση θα έχουν οι υψηλότερες καταναλώσεις. Κι αυτό συμβαίνει επειδή απαίτηση του μνημονίου είναι τα τιμολόγια να αντανακλούν το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η "ψαλίδα", δηλαδή η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής με εκείνη της παραγωγής, στα φθηνότερα τιμολόγια είναι μεγαλύτερη καθώς επιδοτούνταν, προκειμένου τα μικρομεσαία νοικοκυριά να απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου