''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τούρκοι θέλουν να αποκτήσουν την… ΑΕΚ!


untitledhuhΚαι κάποιοι στην Αθήνα, το συζητούν αν δεν το προωθούν κιόλας
Η ΑΕΚ δεν γίνεται να περάσει σε τουρκικά χέρια! Το ότι οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν χέρι σε ό,τι προσφέρεται προς πώληση στην ελληνική επικράτεια και έχει έναν συγκεκριμένο συμβολισμό (πχ το Μακεδονία Παλλάς), είναι δεδομένο και μάλιστα σε μια εποχή...
γενικότερου ξεπουλήματος. Χαρακτηριστικό του γενικότερου κλίματος που επικρατεί, είναι ότι υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον (αραβικό & ρωσικό) και για τον ΠΑΟ.
Όμως, το να συζητούν οι υπεύθυνοι (ή ανεύθυνοι) της ΑΕΚ με έναν τουρκικό όμιλο για μια προσφυγική ομάδα, που έχει ως σύμβολο το Δικέφαλο, μόνο ως εξωφρενικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Και μπορεί κανείς να μιλήσει για σημεία των καιρών, όμως, εδώ θα επιμείνουμε: δεν μπορεί η ΑΕΚ, που εκφράζει αθλητικά τον Ελληνισμό της Βασιλεύουσας αλλά και εν πολλοίς και της μείζονος Ανατολής, να περάσει στα χέρια των δημίων του.


Οι πληροφορίες λοιπόν θέλουν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης να έχει ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, με εξουσιοδότηση ποιων άγνωστο, όπου συζήτησε με τους υπεύθυνους του ομίλου Sabanci Holding, της μεγαλύτερης επενδυτικής εταιρίας της Τουρκίας, με κύκλους εργασιών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σημειώνουμε ότι ο προαναφερόμενος όμιλος δραστηριοποιείται ήδη στην ελληνική αγορά, μέσω μεγάλων εταιρειών στις οποίες μετέχει, όπως είναι οι Bridgestone, Carrefour, Citigroup, Dia, Hilton International, Mitsubishi Motor Co και η Philip Morris, μεταξύ άλλων. Επίσης, διαθέτει προσωπικό 65.000 εργαζομένων.
Είναι σαφές ότι όσο η χώρα μας βυθίζεται στην ύφεση, θα καθίσταται όλο και πιο ευάλωτη στην τουρκική οικονομική διείσδυση, την οποία κάποιοι εντός των πυλών, ευνοούν. Αλλά, οφείλουν οι αρμόδιοι να προστατεύσουν τα ελληνικά σύμβολα. Υπενθυμίζουμε στον Σταύρο Αδαμίδη και στους όμοιούς του, ότι σε αγώνα καλαθοσφαίρισης πριν από χρόνια της ΑΕΚ με την Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος μεταδόθηκε τηλεοπτικά, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να εμφανίσουν το βυζαντινό έμβλημα της ομάδας, το Δικέφαλο αετό.
Όσοι διαχειρίζονται λοιπόν τις τύχες ιστορικών ελληνικών σωματείων, καλό θα ήταν να λάβουν υπόψη τους τα ιστορικά δεδομένα. Καμία απόφαση ή «απόφαση» δεν πρέπει να λάβει το χαρακτήρα ιστορικής βεβήλωσης. Η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ΠΑΕ ή ένα πακέτο μετοχών, αλλά ένα σωματείο με μεγάλη ιστορία.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου