''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων


Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι αποκαλύψεις από τη zougla.gr για σκανδαλώδη δανειοδότηση των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων τα οποία εμφανίζονται να λαμβάνουν από τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 244 εκατομμυρίων ευρώ με εγγύηση μάλιστα την κρατική επιχορήγηση έως το 2016. Ο οικονομικός εισαγγελέας έδωσε ήδη εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και ν’ αναζητηθούν οι υπεύθυνοι.

Πρώτος αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης που πρόσκειται στη Δημοκρατική Συμμαχία και κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για την υπέρμετρη δανειοδότηση την οποία κατάφεραν να εξασφαλίσουν ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, την ώρα βέβαια που στην αγορά έχουν κλείσει οι στρόφιγγες των δανειοδοτήσεων ακόμη και στις πιο υγιείς επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο βουλευτής, η ΝΔ δανειοδοτήθηκε με 120 εκατ. εκ των οποίων 105 εκατ. ευρώ πήρε από την Αγροτική Τράπεζα και 15 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς.


Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ δανειοδοτήθηκε με 114 εκατ. ευρώ τα οποία 97εκατ. πήρε από την Αγροτική, 10 εκατ. από τη Μarfin και 5 εκατ. από την Πειραιώς. Επίσης, η τράπεζα Αττικής ενέκρινε δάνειο 3 εκατ. ευρώ και για τα δύο κόμματα.

Σύμφωνα εξάλλου με το βουλευτή, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση έως το 2016! «Σα να ξέρουν εκ των προτέρων τι θα ψηφίσει ο λαός τα επόμενα χρόνια» ήταν το σχετικό σχόλιο του κ. Αυγενάκης. Στο πλαίσιο της έρευνας θ’ εξακριβωθεί μεταξύ άλλων αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου