''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο Μπεγλίτης ήθελε να διαλύσει τις ένοπλες δυνάμεις

Στην ουσιαστική διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων, με την κατάργηση μεγάλων και ιστορικών μονάδων με κριτήρια καθαρά λογιστικά, στόχευε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, γεγονός που προκαλούσε την έντονη αντίδραση της στρατιωτικής ηγεσίας. Η απάντηση του....





πρώην υπουργού ήταν απλή και άκρως δημοκρατική : Καρατόμησε σε μια νύχτα όλους τους αξιωματικούς που αντιδρούσαν! Φως στη ξαφνική καρατόμηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων τις παραμονές της καταρρέουσας Κυβέρνησης Παπανδρέου, ρίχνει με δημοσίευμά του το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Με τα έγγραφα που δημοσιεύει από την εισήγηση τού μέχρι πρότινος υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη στο τελευταίο Συμβούλιο των Αρχηγών, αποκαλύπτει ότι ο πραγματικός λόγος της αιφνιδιαστικής αποστρατείας περίπου 20 ανωτάτων αξιωματικών ήταν οι αντιδράσεις των Γενικών Επιτελείων στην ουσιαστική διάλυση του Στρατεύματος, που προωθούσε ο υπουργός Άμυνας με τη νέα Δομή Δυνάμεων.

Επρόκειτο για συρρίκνωση που έφτανε μέχρι και στην κατάργηση της 1ης Στρατιάς που έχει την ευθύνη για τον ηπειρωτικό χώρο!


Με καθαρά λογιστικά κριτήρια, σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο για τον τόπο, με τα τουρκικά μαχητικά μόλις χθες να πετούν για πρώτη φορά πάνω από το Καστελόριζο, η πρώην πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου, σχεδίαζε να καταργήσει μεγάλες, σημαντικές και ιστορικές μονάδες και των τριών Κλάδων, όπως το Στρατηγείο του Ά Σώματος Στρατού στην Κοζάνη, τη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης και την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Μίκρα, καθώς και τη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης αλλά και τις Ναυτικές Διοικήσεις Ιονίου και Βόρειας Ελλάδας.

Οι σοβαρές επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει επανειλημμένα οι τέσσερις αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων στις ανιστόρητες και επικίνδυνες επιλογές Μπεγλίτη για δραστική συρρίκνωση του Στρατεύματος, προκάλεσαν τη ξαφνική αποστρατεία τους. Ακολούθησαν αρκετοί ακόμη αξιωματικοί που... τόλμησαν να διαφωνήσουν με τις υπουργικές πρακτικές.

Λίγες μέρες αργότερα, ο κ. Μπεγλίτης απετέλεσε κι ο ίδιος παρελθόν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ας ελπίσουμε παρελθόν να αποτελέσουν και τα όποια σχέδια για μείωση του Στρατεύματος, με καθαρά λογιστικά κριτήρια...
www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου