''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ “ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ”


ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ!

Η τροχαία Αττικής Οδού, ειδοποιεί μέσω των οικείων αστυνομικών τμημάτων τους οδηγούς να παραλαμβάνουν κλήσεις, τις οποίες εκδίδει μέσα στα γραφεία της, χωρίς να έχουν αυτοπροσώπως βεβαιωθεί απο τα όργανα της τροχαίας. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε σωρεία τηλεφωνημάτων για κλήσεις τις οποίες αποστέλλει η Τροχαία Αττικής Οδού σε συναγωνιστές μέλη του κινήματος και εκατοντάδες οδηγούς.
Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» εγκαλεί τον Διοικητή της Τροχαίας Αττικής Οδού για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκονος καθώς και τα αστυνομικα όργανα, τα οποία υπογράφουν προφανώς τις βεβαιώσεις παραβάσεων στα γραφεία της τροχαίας, χωρίς να έχουν διαπιστώσει, αυτοπροσώπως, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη (ντροπολογία Ρέππα) του Κ.Ο.Κ.  την συγκεκριμένη παράβαση. (άρνηση καταβολής διοδίων)“Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 29 παρ. 10 εδάφιο τελευταίο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε περίπτωση παράλειψης καταβολής διοδίου τέλους όπου αυτή προβλέπεται «Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως». Τα περιστατικά αυτά αποδεικνύουν ότι Τροχαία Αττικής οδού και Εταιρία είναι συγκοινωνούντα δοχεία (όχι μόνο επειδή συστεγάζονται μαζί στην Παλλήνη), αλλά γιατί προφανώς με διαταγή και κάλυψη της κυβέρνησης παραβαίνουν κάθε έννοια νομιμότητας μαζί με το καθήκον τους. Η προτροπή του Διοικητή της Τροχαίας πρός τους υφισταμένους του, σε παράβαση καθήκοντος, καθώς και η προτροπή βεβαίωσης κλήσης, η οποία συνεπάγεται  και «ψευδή ανομωτί κατάθεση» αποτελούν αδικήματα του Ποινικού Κώδικα ( άρθρα 225, 259).
Καλούμε τους πολίτες  που τηλεφωνούν καθημερινά αναζητώντας απαντήσεις και τρόπους άμυνας απέναντι στην αυθαιρεσία των αστυνομικών υπαλλήλων της Τροχαίας Αττικής Οδού, αλλά και σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά, να καταθέτουν ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά των αστυνομικών οργάνων που υπογράφουν την βεβαίωση της παράβασης. (χωρίς να έχουν βεβαιώσει αυτοπροσώπως ή όταν μας σταματούν πολλά χιλιόμετρα απο τους σταθμούς διοδίων – προφανώς ειδοποιημένοι). Όταν προσερχόμαστε στο οικείο αστυνομικό τμήμα παραλαμβάνουμε πρώτα την βεβαίωση παράβασης, σημειώνοντας πριν υπογράψουμε “με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου”, μετά υπογράφουμε και αμέσως καταθέτουμε την μηνυτήρια και πειθαρχική αναφορά που επισυνάπτουμε εδώ: http://denplirono.wordpress.com/2011/11/08/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/
Σε κάθε περίπτωση έχουμε δηλώσει την αδιαπραγμάτευτη πεποίθησή μας ότι τα αντίστοιχα φαινόμενα αυθαιρεσίας δεν σταματούν με νομικά ή ένδικα μέσα, αυτά τα χρησιμοποιούμε ενισχυτικά και μόνο, ούτε μπορεί η ατομική μας στάση να υποκαταστήσει τη συλλογική μας αντίδραση και αντίσταση. Το δίκιο το κερδίζουμε με τους αγώνες μας στους δρόμους.
www.denplirono.info
denplirono@hotmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου