''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Αντάρτικο» κατά του τέλους ακινήτων

Απο πορεία διαμαρτυρίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τον ΟκτώβριοΟ πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, καλεί συνδικαλιστές και φορείς να κάνουν "ομάδες περιφρούρησης ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στους μεροκαματιάρηδες και τους ανέργους που δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος"

Νέο αντάρτικο... από δημάρχους, το κίνημα "Δεν Πληρώνω" και τη ΓΕΝΟΠ κατά του ειδικού τέλους ακινήτων, που πληρώνεται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, καλεί τους συνδικαλιστές της επιχείρησης να προχωρήσουν...
μαζί με άλλους φορείς "σε ομάδες περιφρούρησης ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στους μεροκαματιάρηδες και τους ανέργους που δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος".
Την ίδια στιγμή στην Πάτρα και την Κρήτη πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις και πορείες διαμαρτυρίας.
Οι διαδηλωτές της Πάτρας προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του περιφερειακού διευθυντή της ΔΕΗ, τον οποίον, όπως ανέφεραν, "προειδοποίησαν ως εκπρόσωπο της εταιρείας να μην επιχειρήσουν να εφαρμόσουν τις εντολές διακοπής -είτε μέσω συνεργείων της ΔΕΗ, είτε μέσω ιδιωτών εργολάβων-, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα".
Εν τω μεταξύ στην Πάτρα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολυάριθμες δράσεις, αφού έχει συσταθεί κίνημα φορέων και έχει υπάρξει κινητοποίηση και του ίδιου του δημάρχου Γιάννη Δημαρά, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες.
Θορυβημένοι
Στη συνάντηση, όπως είπαν, "φάνηκε ολοφάνερα ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις και η οργάνωση του λαού μέσω των σωματείων και των φορέων, σε κάθε γειτονιά, έχουν θορυβήσει και πιέζουν την κυβέρνηση, δυσκολεύουν αφάνταστα τους σχεδιασμούς της. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ένταση του οργανωμένου αγώνα μπορεί να αχρηστέψει πρακτικά τα μέτρα, να ακυρώσει τη βάρβαρη φοροεπιδρομή".
Ως προς την Κρήτη, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα -ανεξάρτητα από το χαράτσι των ακινήτων- κόβεται καθημερινά το ρεύμα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών σε περισσότερα από 100 νοικοκυριά, τα οποία θα περάσουν τον χειμώνα χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση. Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ εκτιμούν ότι το φαινόμενο θα ενταθεί λέγοντας ότι "τα μεγάλα δράματα είναι μπροστά μας".
Οι ίδιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να συγκροτήσουν ομάδες περιφρούρησης, ώστε να αποτραπούν οι διακοπές ρεύματος σε φτωχούς και ανέργους, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου από την πλευρά του ζητεί να πληρώσουν το ειδικό τέλος μόνο οι κάτοχοι μεγάλης περιουσίας.
Αποστάσεις από το "κίνημα" των δημάρχων, που καλούν τους δημότες να μην πληρώνουν το τέλος ακινήτων της ΔΕΗ, πήρε χθες η διοίκηση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, μιλώντας στη συνάντηση που είχε χθες η Ενωση με όλους τους δημάρχους της χώρας, δήλωσε πως "δεν μπορούμε να ταυτιστούμε με το κίνημα "δεν πληρώνω" των δημάρχων ούτε να καλέσουμε τους δημότες να μην καταβάλουν το τέλος ακινήτων".
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ - ΛΙΝΑ ΜΠΑΣΤΑ

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου