''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ένα εκατομμύριο οι άνεργοι στην Ελλάδα

Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον ο δείκτης ανεργίας στη χώρα μας, κι ενώ η Κομισιόν κάνει λόγο για «μαύρες προβλέψεις» για το άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Αύγουστο, ο δείκτης ανεργίας σκαρφάλωσε στο 18,4%, έναντι 16,5% τον Ιούλιο, ενώ οι άνεργοι έχουν ανέλθει σε 907.953 και...
αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα.

Την ίδια ώρα, οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για συνέχιση της ύφεσης μέχρι και το τελευταίο τρίμηνο του 2012, όπου αναμένεται ότι η ελληνική οικονομία θα περάσει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

Η ύφεση, που θα διατηρηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, θα ανέλθει στο 5,5%, ενώ προϋπόθεση για τη βελτίωση της οικονομίας, που δεν αναμένεται να έλθει πριν το 2013, αποτελεί η αναστροφή του τρέχοντος αρνητικού κλίματος.

Δυσοίωνες είναι οι προοπτικές και για την αγορά εργασίας, με την ανεργία να διαμορφώνεται σε υψηλότατα επίπεδα, που αναμένεται ότι το 2012 θα ξεπεράσει το 18%, με καταστροφικό αντίκτυπο για την ιδιωτική κατανάλωση.

Κι ενώ το σκηνικό που δημιουργούν τα μέτρα λιτότητας είναι εκρηκτικό, οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Σύμφωνα με την Κομισιόν, αυτό οφείλεται στην εξασθένιση των εσόδων, που σχετίζονται με τη βαθύτερη ύφεση, με ένα ασταθές φορολογικό περιβάλλον και με τις σημαντικές απώλειες των εισοδημάτων.

http://www.newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου