''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο… τουρκολάγνος Μπουτάρης θέλει να τοποθετήσει το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους!


5kemalΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΣΗΚΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ Άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ottoman Heritage Tour».
Ο κ. Μπουτάρης σχεδιάζει επίσης, σε συνεργασία με άλλους δήμους, να ανακαινίσει...
οθωμανικά τζαμιά και κτήρια και να οργανώσει ξενάγηση οθωμανικής κληρονομιάς.
Οι Τούρκοι τουρίστες αποτέλεσαν μια ελπίδα για τη βυθισμένη στα χρέη Ελλάδα με τον διπλασιασμό τους σε σχέση με πέρυσι, καθώς ανήλθαν σε 150.000.


Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη τη φιλοσοφία μιας «τουριστικής πόλης» και δήλωσε: «Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μάς ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα.
Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την οθωμανική κληρονομιά».
Η Οθωμανική κληρονομιά του ΜπουτάρηΔεν μπορεί κανείς να πει ότι ο Γιάννης Μπουτάρης έχει “κρύψει” ποτέ την ιδεολογία του. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.
Ήδη από τον Ιανουάριο, ο Μπουτάρης έλεγε ότι  φιλοδοξεί να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη  τουριστικό προορισμό πρώτης γραμμής. Λίγες ημέρες μόνο μετά την ανάδειξη του στο δημαρχιακό θώκο, τόνιζε ότι “ έχει στοχεύσει σε αγορές που μπορεί να αυξήσει το τουριστικό ρεύμα άρδην βγάζοντας την από το καβούκι στο οποίο είχε κλειστεί επί δεκαετίες.
Οι γείτονες Τούρκοι αφενός, οι Ισραηλινοί αφετέρου.

Καθόλου δεν θα πρέπει λοιπόν, να διαμαρτυρόμαστε για τα όσα πρόκειται να κάνει ή να μην κάνει ο κ. Μπουτάρης. Αντιθέτως θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τηρεί τις υποσχέσεις του.
Το πρόβλημα βρίσκεται στην νοοτροπία των ανθρώπων που βγάζει ως Δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη. Στην μικρή αυτή πλειοψηφία των Θεσσαλονικιών οι οποίοι τον έβγαλαν πρώτο. Αλλά και στις επιλογές των αντιπάλων του, οι οποίοι φρόντισαν να του “προσφέρουν” την νίκη στο πιάτο.
Ο κ. Μπουτάρης είναι το κλασσικό υπόδειγμα του υπέρμαχου του πολυπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης. Είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να εφαρμόσει στην πράξη όλες τις θεωρίες που υπάρχουν γύρω από αυτές τις έννοιες.
Το ότι η είδηση αυτή – ανεξαρτήτως του εάν τελικά θα επαληθευτεί – έχει ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου αποτελεί φυσικά σημάδι άμυνας σε αυτά τα σχέδια. Το ότι τόσοι πολλοί “σοκαρίστηκαν” από την είδηση αποτελεί σημάδι υγείας στην ελληνική κοινωνία. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν αρκετά υγιή κύτταρα στην Ελληνική κοινωνία, που θα υποχρεώσουν τον κ. Μπουτάρη να ανακρούσει πρύμναν.
Διεθνείς αντιδράσεις για την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Τις ημέρες πριν τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης των τριών κομμάτων στην χώρα, το ενδεχόμενο της συμμετοχής του ΛΑΟΣ σε αυτήν, είχε απασχολήσει σοβαρά μόνο της Γερμανική εφημερίδα Βild, η οποία σε κείμενό της έκανε λόγο για τον "μισητή των Εβραίων" Καρατζαφέρη και το κόμμα του, με στοιχεία τα οποία προφανώς είχε "τσιμπήσει" όπως φαινόταν από όσα έγραφε, από εδώδιμους αγωνιστές των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Η υστερία στα όσα έγραφε η Bild ήταν ακριβώς η υστερία που βλέπουμε κάθε φορά στις εκκλήσεις αυτών που φωνάζουν ενάντια στον ... φασισμό. Στην ίδια εφημερίδα, ως απαραίτητο συμπλήρωμα υπήρξαν και δηλώσεις Γερμανικών εβραϊκών οργανώσεων.
Μετά όμως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχει τελικά και ο ΛΑΟΣ με τέσσερα στελέχη του σε υπουργεία και υφυπουργεία, οι αντιδράσεις ήταν περισσότερες, αν και όχι τόσες πολλές όσες προφανώς θα ήλπιζαν κάποιοι.
Η πρώτη αντίδραση ήλθε από τους Γάλλους σοσιαλιστές, οι οποίοι αρνήθηκαν να συγχαρούν την νέα ελληνική κυβέρνηση, παρόλο που συμμετέχουν συντριπτικά περισσότερα στελέχη του αδελφού κόμματος των σοσιαλιστών, ο πρόεδρος του οποίου είναι - αν δεν απατώμαι - πρόεδρος της Διεθνούς των Σοσιαλιστών.
«H είσοδος της Άκρας Δεξιάς (ΛΑΟΣ) στη ελληνική κυβέρνηση είναι για τους σοσιαλιστές ένα σοκ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σάββατο, το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν» τονίζει το κυριότερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, «πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση», εκτιμά το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Οι Εβραίοι των ΗΠΑ στηρίζουν ΠαπανδρέουΣτο παιχνίδι όμως, μπαίνουν δυναμικά μετά τις εβραϊκές οργανώσεις της Γερμανίας και αυτές των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ David Harris σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει: "Μας ανησυχεί βαθύτατα η παρουσία στην νέα κυβέρνηση εθνική ενότητας, του κόμματος ΛΑΟΣ, που προεδρεύεται από τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με αναφορές, ο Καρατζαφέρης έχει παρελθόν απαράδεκτων δηλώσεων για τους Εβραίους, που συμπεριλαμβάνουν λιβέλους για εμπλοκή των Εβραίων στις επιθέσεις της 9/11... Ζητούμε από την ελληνική ηγεσία που όπως όλοι καταλαβαίνουν έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, να μην επιτρέψει εκφράσεις μίσους ή αντισημιτισμού από τις τάξεις της".
Ενώ στην ίδια ανακοίνωση γράφουν: "θέλουμε με αυτή την ευκαιρία να δηλώσουμε δημοσίως τον θαυμασμό μας και τον σεβασμό μας για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον απελθόντα πρωθυπουργό."
Φυσικά ευκαιρία δεν έχασε και η ντόπια θολοκουλτούρα να επιτεθεί κατά του ΛΑΟΣ. Έτσι είδαμε να ξαναέρχονται στην επιφάνεια, οι φωτογραφίες από τα νιάτα του Μάκη Βορίδη, αλλά και διάφορες άλλες αναλύσεις για τον κίνδυνο του ΛΑΟΣ.
Παρόλο που κάθε πατριώτης, κάθε εθνικιστής μπορεί να έχει χίλιους λόγους να διαφωνεί με τον ΛΑΟΣ ή να διαφωνεί με την συγκεκριμένη κίνηση της συμμετοχής στην κυβέρνηση, δεν μπορεί παρά να νοιώθει χαρούμενος όταν βλέπει τέτοιου είδους αντιδράσεις.
Δημήτρης Παπαγεωργίου 

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου