''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΥΕΘΑ Εθνικής Σωτηρίας.Τι πρέπει να σώσει για την Άμυνα

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, θα πρέπει να σώσει την Άμυνα!

Όλα δείχνουν ότι αυτό το έργο θα το αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και είναι προφανές ότι το έργο του θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ανεξάρτητα από.....
πρόσωπα -αν και πάντα παίζουν ρόλο- ο νέος ΥΕΘΑ καλείται χωρίς καθόλου πόρους να διατηρήσει σε υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο την ελληνική στρατιωτική μηχανή.Πως μπορεί να το κάνει;

Το πρώτο που οφείλει να πράξει είναι να ενεργοποιήσει το σημαντικότερο και πιο αποτελεσματικό όπλο των ΕΔ:τους ανθρώπους,το προσωπικό,τα στελέχη.

Όχι δεν θα έχει χρήματα για αυξήσεις να τους δώσει και αυτό το γνωρίζουν. Αρκεί όμως να δείξει και να αποδείξει ότι αυτή η νέα κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί δραματικές περικοπές των εισοδημάτων και παράλληλα να πείσει ότι αυτή η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν έχουν πολλές ,μεγάλες και σημαντικές ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Να στείλει σαφές μήνυμα ότι οι τραγικές δυσκολίες που προκαλούνται λόγω της υπηρεσίας αναγνωρίζονται από τη Πολιτεία. Και βέβαια όπου και όπως μπορεί να ανακουφίσει ομάδες στελεχών που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Δεν είναι απαραίτητο αυτή η βοήθεια να είναι άμεσα οικονομική. Αρκεί η επιβολή αξιοκρατίας στις μεταθέσεις. η αναγνώριση αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κάποιοι και η παροχή λύσεων σε καθημερινά προβλήματα.

Αρκεί να πείσει ότι οι κρίσεις,οι προαγωγές και οι αποστρατείες αξιωματικών δεν θα έχουν πια σχέση με το “πολιτικό δόντι” του κάθε αξιωματικού. Ότι οι απόστρατοι θα μένουν απόστρατοι και δεν θα επανέρχονται “ως μηδέποτε απομακρυνθέντες” λαμβάνοντας αναδρομικά χρήματα και γαλόνια,όπως γίνεται ακόμη και σήμερα.

Μπορεί να μην έχει χρήματα για την Άμυνα ο ΥΕΘΑ Εθνικής Σωτηρίας,αλλά μπορεί και πρέπει να εξοικονομήσει αρκετά,προχωρώντας γρήγορα και αποφασιστικά στην νεά δομή δυνάμεων, στο συμμάζεμα των ΕΔ,στο κλείσιμο όσων μονάδων και στρατοπέδων αποδεδειγμένα δεν χρειάζονται,στον παροπλισμό όπλων που ουισαστικά δεν λειτουργούν και δεν προσφέρουν. Μπορούν να βρεθούν χρήματα με ουσιαστικές και αποτελεσματικές κινήσεις ,τις οποίες επί 25 μήνες η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου και οι κ.Βενιζέλος και Μπεγλίτης δεν τόλμησαν να κανουν.

Και βέβαια ο ΥΕΘΑ Εθνικής Σωτηρίας,πρέπει να διασφαλίσει ότι οι ΕΔ θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να εκτελέσουν τη κύρια αποστολή τους που είναι η αντιμετώπιση κάθε εξωτερικού κινδύνου και η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Αυτή τη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή μας παίζονται πολλά. Ο πανικός που έχει προκαλέσει η οικονομική θύελλα που αντιμετωπίζουμε μας έχει κάνει να απέχουμε από το παιχνίδι. Και είναι απαραίτητο και επείγον να επιστρέψουμε άμεσα...στο γήπεδο.

Αν τελικά ΥΕΘΑ θα είναι ο κ.Αβραμόπουλος πρέπει να σημειώσουμε ότι υπήρξε επιτυχημένος διπλωμάτης. Έχει άποψη για τα εθνικά θέματα και σίγουρα ξέρει ότι για να είναι αποτελεσματική η διπλωματία μιας χώρας,απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λειτουργεί άψογα και η στρατιωτική της μηχανή.Πιθανόν να γνωρίζει κι αν όχι σύντομα θα ενημερωθεί για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα στη συντήρηση και στις διαθεσιμότητες κρίσιμων οπλικών συστημάτων.Και είναι αυτονόητο ότι ως ΥΕΘΑ Εθνικής Σωτηρίας θα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να καλυφθούν άμεσα οι όποιες ανάγκες των ΕΔ. Οι προκάτοχοί του έβαζαν αυτό το σημαντικό θέμα για τις ΕΔ,κάτω από το χαλί. Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι και τα πράγματα είναι πια πολύ επικίνδυνα για να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Αυτά προς το παρόν και καλή σωτηρία.

http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου