''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

S.O.S. Δάσκαλοι ζητούν φαγητό να ταΐσουν μαθητές που πεινάνε

Μπορεί το γεγονός ότι καθημερινά 20.000 άνθρωποι μπαίνουν στην ουρά του συσσιτίου για ένα κομμάτι ψωμί να μην σοκάρει όσο το επόμενο στοιχείο. Εκείνο που λέει πως από τα σχολεία που βρίσκονται πέριξ του βρεφοκομείου Αθηνών οι δάσκαλοι κάνουν ουρά

για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα αποθέματα του βρεφοκομείου για να ταΐσουν τους μαθητές τους που λιποθυμούν στην τάξη από την πείνα.

Αθήνα 2011. Γύρισε πίσω 10ετίες η χώρα. Παιδιά, όπως είχε αποδείξει το ρεπορτάζ του newsit από τον περασμένο μήνα δεν έχουν καν το καθημερινό πιάτο φαγητό. Ζαλίζονται και χάνουν τις αισθήσεις στο σχολείο από ασιτία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος ο Δήμος της Αθήνας έχει καταγράψει 200 περιπτώσεις βρεφών στους βρεφονηπιακούς του σταθμούς τα οποία υποσιτίζονται, οι γονείς τους δεν έχουν τα απαραίτητα για να τα ζήσουν.

Άλλα 200 παιδιά δημοτικών σχολείων βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, οι δάσκαλοί τους έχουν κάνει αιτήσεις για βοήθεια.

Όπως λέει η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθήνας οι δάσκαλοι ζητούν μερίδες, το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό και τώρα προσπαθούν να καλύψουν και αυτές τις ανάγκες.

Η εξαθλίωση μιας ολόκληρης κοινωνίας φαίνεται και από ένα ακόμη στοιχείο.

20.000 περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που αναζητούν ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια της Εκκλησίας. Τα ποσοστά εκτινάχθηκαν.

Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης και το γεγονός ότι ήδη 60.000 νοικοκυριά σε όλη της Ελλάδα έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ζητούν μεγάλο “κούρεμα” καθώς αδυνατούν να πληρώσουν έστω και τη μισή μηνιαία δόση.

Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που πλέον δεν έχουν κανένα εισόδημα καθώς όλα τα μέλη τους έχουν χάσει τη δουλειά τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίες υπάρχουν 400.000 τέτοιες οικογένειες στη χώρα.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου