''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η ιστορία των Ελληνικών γραμμάτων

Η Ελληνική γλώσσα και η Ελληνική γραφή είναι αυτές που βάλλονται κατά καιρούς από πολλούς καιροσκόπους που προσπαθούν την αλλοίωση τους γιατί η αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών και αυτοί που λένε ότι πρόκειται για μια εδώ και πολλούς αιώνες νεκρή γλώσσα ψεύδονται ασυστόλως! Η αρχαία Ελληνική γλώσσα δεν είναι...

νεκρή, αντιθέτως δίνει ζωή και χρώμα σε όλες τις δικές τους γλώσσες που αν δεν υπήρχε τα λεξικά τους θα ήταν κυριολεχτικά στο μέγεθος σαν ένα μικρό κόμικς και καμιά σχέση με τα δικά μας που είναι είκοσι περίπου τόμοι και περιέχουν περί τα 9.000.000 λήμματα ενώ και τώρα τα δικά τους έχουν γύρω στις 300.000 λήμματα.
Μήπως οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και όλοι οι άλλοι αστέρες και γαλαξίες δεν έχουν τα ονόματα που τους έδωσαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας απλά άλλα τα έχουν μεταφράσει και άλλα τα έχουν παραφράσει.
Μήπως στην ιατρική όλα τα ονόματα των ασθενειών δεν περιγράφουν με Ελληνικές ονομασίες τις παθήσεις που περιλαμβάνουν. Θα αναρωτηθεί κάποιος ποιος είναι ο λόγος που δεν περιγράφουν όλα τα παραπάνω στην δική τους γλώσσα.
Η απάντηση είναι μια, ότι η δική τους γλώσσα δεν έχει την δυνατότητα να τα περιγράψει γιατί η μόνη απόλυτα περιγραφική γλώσσα είναι η αρχαία Ελληνική και μάλιστα η τελειότερη είναι η γλώσσα του Ομήρου, ενώ οι δικιές τους είναι σημειωτικές .
Κατάργησαν τους τόνους, κατάργησαν τα πνεύματα και τώρα προσπαθούν να καταργήσουν όλη την Ελληνική γραφή με αυτό το συνονθύλευμα την γλώσσα που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι νέοι στις επικοινωνίες τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή νομίζω greekglish την ονομάζουν και ότι προσπαθούν να κάνουν τους νέους μας να ξεχάσουν την δική τους γλώσσα και γραφή.
Πρέπει λοιπόν να παροτρύνουμε τους νέους μας να την καταργήσουν και να χρησιμοποιούν μόνο την Ελληνική και να τους επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει πιο εύκολη γλώσσα και γραφή για κανένα άνθρωπο εκτός από την δική του όπως τους έχουν κάνει να πιστεύουν ότι η greekglish είναι πιο εύκολη.
Η Ελληνική γραφή είναι η αρχαιότερη γιατί έχουν βρεθεί πινακίδες και άλλα ευρήματα με διάφορες Ελληνικές γραφές ιερογλυφικά( δίσκος της Φαιστού),


Γραμμική Α , Γραμμική Β πινακίδες της Πύλου η όποια αποκρυπτογραφήθηκε από τον Άγγλο αρχιτέκτονα Michael Ventris ο οποίος όταν διάβασε τι έλεγε μια από τις πινακίδες που αποκρυπτογράφησε φώναξε πάλι μπροστά μου αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!


Κάποιοι βασιζόμενοι σε ένα σχόλιο του Ηροδότου ότι τα Ελληνικά γράμματα ίσως να τα έφερε ο Κάδμος ο μετέπειτα βασιλιάς των Θηβών από την Φοινίκη ενώ εκεί τα είχε διαδώσει ο Αγήνωρ ο οποίος ήταν από την Κρήτη και από τα ονόματα των παιδιών του πήρα τα ονόματα τους οι περιοχές Φοινίκη(Φοίνιξ) και Κιλικία (Κίλιξ) αλλά και αυτά ήταν Ελληνικά γράμματα.
Το σημαντικότερο όμως ότι κανένα γράμμα του σημερινού Ελληνικού αλφαβήτου δεν έχει καμία σχέση με κανένα του λεγόμενου Φοινικικού.
Πρώτον τα Ελληνικά ιδεογράμματα που συνδυασμός ενός αριθμού από αυτά αποτελούν μια συλλαβή που συνδυασμός ενός αριθμού συλλαβών αποτελούν μια λέξη.
Οι Γραμμικές γραφές που όπως αποδείχτηκε η Β είναι Ελληνική γραφή και όπως πιστεύω και Α θα είναι το ίδιο κάθε σύμβολο τους αποτελεί μια συλλαβή που αριθμός από σύμβολα θα αποτελέσει μια λέξη.
Και τα Ιερογλυφικά που κάθε σύμβολο αποτελεί μια ολόκληρη λέξη(ιερογλυφικά ονομάζονται γιατί στην Αρχαία Αίγυπτο μόνο οι ιερείς τους ήξεραν να διαβάσουν τα Αιγυπτιακά ιερογλυφικά.
Όσον αφορά τα Φοινικικά είναι ένας τύπος ιερογλυφικών γιατί κάθε σύμβολο τους αποτελεί μια λέξη. Όπως το άλεφ που είναι ένα σύμβολο που λένε ότι από αυτό αντιγράψαμε το γράμμα Α αλλά αυτό και όπως όλα τα Φοινικικά γράμματα είναι σύμφωνα και σημαίνει Βόδι το οποίο έχει προς τα αριστερά κλίση 90ο . Το Γκίμελ που μοιάζει με ένα ανάποδο και γυρτό κεφαλαίο Γ και σημαίνει καμήλα ή το άιν που είναι ίδιο με το σύμβολο του δικού μας όμικρον και σημαίνει οφθαλμός.
Στο όμικρον αν κάνει κάποιος το άθροισμα της αξίας που έχει κάθε γράμμα με την αρχαία Ελληνική αρίθμηση τι νομίζετε ότι βγαίνει:
Ο = 70
Μ = 40
Ι = 10
Κ = 20
Ρ =100
Ο = 70
Ν = 50
Σύνολο =360 μοίρες, όσες είναι και οι μοίρες που αποτελούν το σύμβολο του . Οπότε για ποια ομοιότητα μιλάνε;
Γιατί από ότι λένε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τα Ελληνικά γράμματα τα φιλοτέχνησε ο Πυθαγόρας και δεν μπορεί παρά να έκλεισε κάποια μαθηματικά μάσα τους γιατί ήταν ό μεγαλύτερος μαθηματικός και όχι ζωγράφος.
Παραθέτω και ένα έγγραφο με την εξέλιξη των Ελληνικών γραμμάτων το οποίο προμηθεύτηκα από το βιβλίο του Στάμου Καραμούζη «το Θείον Ελληνικόν Αλφάβητον» εκδόσεις Γεωργιάδη, για να δείτε το πόσα ψέματα μας λένε γιατί θέλουν κάποιοι να οικειοποιηθούν ότι αφορά την αρχαία Ελλάδα.

Γι αυτό πρέπει να ωθούμε τους νέους να σέβονται και να αγαπάνε κάθε τι που αφορά την Ελλάδα και να απαντούν σ αυτούς που λένε ειρωνικά Έλληνας δεν είσαι ;
Ναι ρε Έλληνας είμαι και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό.

utidanos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου