''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στο σκοτάδι ζει ο Κουτρουμάνης;



thumb
Της Μιχαλούς
Ο υπουργός της ανεργίας Γιώργος Κουτρουμάνης ζει στο «Total black out» δεν βλέπει το χάος που έχει δημιουργηθεί στην χώρα μας, όπου μια ολόκληρη πόλη 20.000 κοιμάται στους δρόμους (ρεπορτάζ του Νίκου Φώσκολου)  και πετάει κορώνες στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Απασχόλησης (EPSCO), που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ότι "δημιούργησε...
ανάχωμα στις συνέπειες της ύφεσης"!!!
Τι λες καλέ μου άνθρωπε έριξες καμιά ματιά στην έκθεση του ΙΝΕ της που λέει ότι η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα θα φθάσει το 26% ως το 2012, που αντιπροσωπεύει έναν αριθμό 1.250.000 εργαζομένων, και η στατιστική στο 21%, ενώ προβλέπουν ότι στο επόμενο έτος θα γίνει περαιτέρω μείωση των συντάξεων.
Ακόμη και στην Σύνοδο EPSCO δεν πίστευαν στα αυτιά τους με αυτό που άκουσαν και γέλαγαν κάτω από τα μουστάκια τους …Σχολίαζαν μεταξύ τους για ποιο ανάχωμα μιλάει (!) όλη η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος πραγματοποιείται μόνο από  ανθρωποθυσίες.
Γνωρίζουν καλά ότι όλες οι μελέτες -οι οποίες, στηρίζονται στα στοιχεία του 2010  δεν έχουν λάβει υπόψη τη μείωση κατά 4,5 δισ. των εσόδων των Ταμείων- το συνολικό κόστος για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις ως προς το ΑΕΠ διαμορφώνεται το 2010 σε 13,18% και το 2060 θα είναι 13,89% (+0,71% του ΑΕΠ). Δηλ. θα είναι «εντός των στόχων» του Μνημονίου (θέτει όριο στην αύξηση έως το 2,5% του ΑΕΠ) κυρίως λόγω της αύξησης κατά 2,5 έτη του μέσου πραγματικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 63,4 από 61, της μείωσης των συντάξεων κατά 7,5% με την αναλογική + ανταποδοτική σύνταξη, κ.ά.). Χωρίς τα μέτρα, το κόστος θα εκτινασσόταν στο 24% του ΑΕΠ.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου