''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλος προδότης!Σαμαράς: Για τη μείωση φόρων αποφασίζει η τρόικα

Σαμαράς: Για τη μείωση φόρων αποφασίζει η τρόικα


Τα περιορισμένα περιθώρια άσκησης οικονομικής πολιτικής την επόμενη ημέρα των εκλογών παραδέχθηκε ευθέως κ. Αντ. Σαμαράς με ομιλία του σε εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, προδιαγράφοντας ουσιαστικά και τις δυσκολίες που έχει...
το αίτημά του για επαναδιαπραγμάτευση.


Ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή την προβολή εκ νέου της πρότασής του για μείωση των φορολογικών συντελεστών ως ένα βασικό εργαλείο για την άσκηση οικονομικής πολιτικής, είπε την…ωμή αλήθεια, υποστηρίζοντας ότι πολλά μέτρα πρέπει να έχουν την έγκριση των πιστωτών της χώρας.

«Άλλα, όμως, εξαρτώνται πλέον από την έγκριση των δανειστών μας: όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Εκεί αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να τους πείσω για το τι πρέπει να αλλάξει» τόνισε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2011.

Μάλιστα, σε ένα σημείο, αφού υποστήριξε ότι ο τόπος δεν χρειάζεται «παχιά λόγια», «εύκολες υποσχέσεις» και ρήσεις, όπως «λεφτά υπάρχουν», περιέγραψε το ασφυκτικό πλαίσιο της… επόμενης ημέρας υπό τον έλεγχο των δανειστών.

«Μερικά πράγματα πια δεν μπορούν να γίνουν, αν δεν συμφωνήσουν κι εκείνοι» ανέφερε και σε άλλο σημείο υποσχέθηκε ότι όσα μπορεί θα τα προχωρήσει, τονίζοντας: «Μερικά απ' αυτά εξαρτώνται απολύτως από την Πολιτεία για να τα αντιμετωπίσει και να τα λύσει. Κι αυτά, όταν έρθει η ώρα, θα τα κάνω αμέσως».

Ο κ. Σαμαράς, που έχει ως κεντρικό στόχο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, για να ανακουφιστεί -όπως λέει- το εμπόριο, να κτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να αρχίσει η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, βρήκε ευκαιρία να επικρίνει και την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

«Είναι ορατά, όμως, και τα αρνητικά αποτελέσματα της ως τώρα οικονομικής πολιτικής και τα στοιχεία που δείχνουν ότι μετά από κάθε αύξηση φόρου, μειώνονται αντί να αυξάνονται τα κρατικά έσοδα και άλλα ισχυρά επιχειρήματα για να τους πείσουμε. Και νομίζω ότι, αν επιμείνουμε, θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε, θέλοντας να υποστηρίξει το επιχείρημα πως όταν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές έχει δυνατή επιχειρηματολογία για να αλλάξει την άποψη των δανειστών.

Στο πλαίσιο της κριτικής του για την περίοδο που Πρωθυπουργός ήταν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς επέκρινε τη φορολογική πολιτική που ασκείται, σημειώνοντας με έμφαση: «Συνέθλιψαν αυτούς που ήδη πλήρωναν, αλλά δεν άγγιξαν όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά. Αντί να αλλάξουν το φορολογικό σύστημα, αύξησαν τους φορολογικούς συντελεστές».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ με αναφορές στη μεσαία τάξη, ραχοκοκαλιά του εμπορικού κόσμου, κατέθεσε πρόταση για τη σύναψη ενός κοινωνικού συμβολαίου με τον επιχειρηματικό κόσμο, συμβόλαιο που θα έχει βασικές κατευθυντήριες γραμμές την εξυγίανση, την ανάπτυξη, την πάταξη των καρτέλ, του παραεμπορίου και της φοροδιαφυγής.

Ως υπέρτατη, όπως είπε, προτεραιότητα γι' αυτόν, αποτελεί η αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, υποσχέθηκε να κηρύξει πόλεμο στο παραεμπόριο και να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα των συνεχών κοινωνικών διαμαρτυριών που αναστατώνουν το κέντρο της Αθήνας, με βάσει το παράδειγμα των ξένων πρωτευουσών. 
 
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου