''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Ελεος!Γερμανό υφυπουργό για θέματα Ελλάδας όρισε η Μέρκελ

Γερμανό υφυπουργό για θέματα Ελλάδας όρισε η ΜέρκελΤην πορεία των προγραμμάτων για την Ελλάδα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση ανέλαβε να παρακολουθεί Γερμανός υφυπουργός, ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, τον οποίο όρισε η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Η εντολή της Καγκελαρίου προς τον κ. Φούχτελ είναι να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία...
στη βάση συγκεκριμένων στόχων. Ως όχημα θα αξιοποιηθούν και οι αδελφοποιήσεις πόλεων, όπως είπε ο Γερμανός υφυπουργός στους βουλευτές της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας που συναντήθηκαν μαζί του στο πλαίσιο πενθήμερης επίσκεψής τους στο Βερολίνο.
Ιδιαίτερο βάρος από τη γερμανική πλευρά θα δοθεί στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ. Σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα στην Ελλάδα προς άμεση υλοποίηση με τα κονδύλια των 16 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να εκταμιευτούν αν υπήρχαν οι συγκεκριμένες μελέτες.
Οπως είπε στους Έλληνες βουλευτές, η Γερμανία με 80 εκατ. πληθυσμό διέθεσε σε αναπτυξιακά προγράμματα 10 δισ. για να αντιμετωπίσει την κρίση του 2008, ενώ η Ελλάδα με 11 εκατ. έχει στη διάθεσή της 16 δισ., με τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.
Παράλληλα θα χρηματοδοτηθούν από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και προγράμματα ερευνητικών ιδρυμάτων. Μάλιστα ενισχύεται με 2 εκατ. επιπροσθέτως η κρατική επιχορήγηση των ερευνητικών ιδρυμάτων των κομμάτων (όπως το Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ του CDU και Φρίντριχ Εμπερτ του SPD) προκειμένου να επιστρέψουν με ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα. Ο στόχος είναι να προκύψουν και μέσα από τα ιδρύματα αυτά προτάσεις για συγκεκριμένα προγράμματα

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου