''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Εχουν σκοπό να καταστρέψουν όλους τους Ελληνες!Νέες περικοπές συντάξεων το 2012

Νέες περικοπές συντάξεων το 2012


Νέο «ασφαλιστικό» προετοιμάζεται για το 2012 με νέες πρόσθετες μειώσεις στις συντάξεις, στα επικουρικά και με νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ευκαιρία για το νέο αυτό «ασφαλιστικό» προσφέρει η ύφεση και η ανεργία, με τις απορρεόμενες αυξημένες απώλειες...
των ασφαλιστικών ταμείων σε έσοδα, αλλά και τις αυξημένες τους δαπάνες (από πρώιμες συνταξιοδοτήσεις και επιδόματα), που έτσι δημιουργούν νέες «τρύπες».

Η προετοιμασία του πολιτικού κλίματος για τις νέες περικοπές φαίνεται και από τα μελανά χρώματα με τα οποία η πολιτική ηγεσία περιγράφει την κατάσταση. Ετσι «ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης περιέγραψε χθες με μελανά χρώματα την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και την προοπτική βιωσιμότητάς του», γράφει ο Ηλίας Γεωργάκης σε εκτενές ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Το σχέδιο αυτό επιβεβαιώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ και από τον διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, καθηγητή Σάββα Ρομπόλη, που θεωρεί «πολύ πιθανό να έρθει νέο Ασφαλιστικό το 2012», καθώς οι απώλειες από μια ύφεση που θα ανεβάσει την ανεργία στο 26% του χρόνου (εκτιμήσεις ΙΝΕ ΓΣΕΕ) θα είναι τεράστιες, ακόμα περισσότερο που συνοδεύονται και από πρόσθετες μειώσεις των κοινωνικών δαπανών κατ'εντολήν της τρόικας. Η εκτίμηση του κ.Ρομπόλη, μάλιστα, σύμφωνα με τα «Νέα», είναι ότι θα επιχειρηθεί οι ανατροπές αυτές να αποκτήσουν αυτοματοποιημένο χαρακτήρα!

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου