''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος προς δανειστές: «Δεσμευόμαστε...»

Την ημέρα που το Eurogroup αποφάσιζε να μας δώσει την έκτη δόση, έφτανε στις Βρυξέλλες και η επιστολή-δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού όπως όλα όσα θέλουν οι δανειστές, θα γίνουν.

«Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και να επιτύχει τους στόχους του οικονομικού προγράμματος», αναφέρει ο Λουκάς Παπαδήμος στην επιστολή του, με ημερομηνία 29/11, προς την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Παραλήπτες της επιστολής του Έλληνα πρωθυπουργού ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζακ Κλοντ Γιούνκερ και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Λουκάς Παπαδήμος τονίζει πως βασική αποστολή και καθήκον της νέας κυβέρνησης που ανέλαβε στις 11 Νοεμβρίου είναι «υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και τις σχετιζόμενες με αυτές πολιτικές».

Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ δεσμεύεται πως
- Θα υλοποιήσει πλήρως τα μέτρα που περιγράφονται στο τρέχον οικονομικό πρόγραμμα
- Θα ολοκληρώσει ένα βιώσιμο και αξιόπιστο νέο πολυετές πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ
- Θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα ανταλλαγής κρατικών ομολόγων με εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI), το οποίο και θα συνδράμει στη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Στις 11 Νοεμβρίου 2011, σχηματίσθηκε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, την οποία στηρίζουν τρία πολιτικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και το ΛΑ.Ο.Σ. Η νέα κυβέρνηση κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης με μεγάλη πλειοψηφία από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η βασική αποστολή και καθήκον της νέας κυβέρνησης είναι να «υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και τις σχετιζόμενες με αυτές πολιτικές».

Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη σε αυτό της το καθήκον. Ειδικότερα:

(i) Θα υλοποιήσει πλήρως τα μέτρα που περιγράφονται στο τρέχον οικονομικό πρόγραμμα
(ii) Θα ολοκληρώσει ένα βιώσιμο και αξιόπιστο νέο πολυετές πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ
(iii) Θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα ανταλλαγής κρατικών ομολόγων με εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI), το οποίο και θα συνδράμει στη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής και τις δομικές μεταρρυθμίσεις κατά τρόπο ώστε να διασφαλίσει τα δημοσιονομικά της χώρας και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της διεθνώς.

Από τον Μάιο του 2010 έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση. Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν, για να αντιστραφεί η αρνητική δυναμική του χρέους και να εγκαθιδρυθούν συνθήκες που θα ενισχύσουν την οικονομική σταθερότητα, την βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ειδικότερα, πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ανανέωσης, οι επενδύσεις και να τονωθεί η ανάπτυξη. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί και η κοινωνική συνοχή.

Η συμμετοχή στη ζώνη του ευρώ διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών, προάγει την νομισματική και οικονομική σταθερότητα και διευκολύνει την εφαρμογή των μεγάλων αλλαγών που απαιτούνται για την αναζωογόνηση της οικονομίας. Οι Έλληνες αναγνωρίζουν την ανάγκη μεγάλων και θεσμικών αλλαγών και υποστηρίζουν σθεναρά τη συμμετοχή της χώρας μας στο ευρώ, την οποία και θεωρούν κρίσιμη για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 και να επιτύχει τους στόχους του οικονομικού προγράμματος, κάτι που είναι κρίσιμο προκειμένου να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε βάθος χρόνου.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου