''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Βαρύ το τίμημα υποστήριξης της Ελλάδας από την Κύπρο…


Σε μια απόδειξη ενότητας του Ελληνισμού, ο κυπριακός λαός υπομένει αγόγγυστα το βαρύ τίμημα που καταβάλλει για την υποστήριξη της πληττόμενης με σφοδρότητα από την οικονομική κρίση Ελλάδα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η κυπριακή οικονομία.
Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών στην Κύπρο για το εννεάμηνο του έτους, αποτελούν απόδειξη...
του τιμήματος που πληρώνει ο κυπριακός Ελληνισμός, αφού όπως και στην Ελλάδα, η «υγεία» του τραπεζικού συστήματος είναι προϋπόθεση της υγείας ολόκληρης της οικονομίας μιας χώρας.

Οι απώλειες που υπέστησαν οι κυπριακές τράπεζες ως αποτέλεσμα της εθελούσιας συμμετοχής στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι βαρύτατες, με τα νούμερα να φαντάζουν ακόμα πιο δυσμενή εάν συνυπολογιστεί το μικρό, συγκριτικά, μέγεθος της κυπριακής οικονομίας.
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (BoC: Bank of Cyprus) υπέστη απώλειες της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ το εννεάμηνο του 2011, ενώ η συνολική ζημιά, όπως ανακοίνωσε, εάν συμπεριληφθούν παράπλευρες απώλειες σχετιζόμενες με το «κούρεμα», ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό του 1,04 δισεκατομμυρίου ευρώ…


Η Μarfin-Λαϊκή Τράπεζα (Marfin Popular Bank) υπέστη απώλειες 282 εκατομμύρια ευρώ, για να ακολουθήσει η Ελληνική Τράπεζα (Hellenic Bank) με απώλειες της τάξης των 72 εκατομμυρίων ευρώ. Το συνολικό ύψος των ελλαδικών ομολόγων που είχαν στα χέρια τους κυπριακοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανερχόταν στα 2,09 δισεκατομμύρια ευρώ.

Νομίζουμε ότι η κυπριακή προσφορά στη διάσωση της Ελλάδας έχει ισχυρότατο συμβολικό χαρακτήρα, στέλνοντας ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση αναφορικά με την ενότητα του Ελληνισμού στα δύσκολα. Πολλοί μπορεί να βιαστούν να συμπεράνουν ότι «δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς», συμπέρασμα το οποίο θα αδικούσε την συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων Ελλήνων.
Την ίδια στιγμή, εμείς στην Ελλάδα, οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε την κυπριακή συνεισφορά και να αναλογιστούμε ψύχραιμα πόσο σοβαρό θέμα είναι για τον Ελληνισμό η ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ελληνική κυβέρνηση ίσως θα έπρεπε να κάνει μια ειδική αναφορά στο θέμα, αφού μερικές φορές ένας καλός λόγος αναγνώρισης της βοήθειας δεν μπορεί να αποτιμηθεί με εκατομμύρια ευρώ… 

www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου