''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Οι αυτοκτονίες ''χτυπούν κόκκινο'' στην Ελλάδα

Πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδομένα, ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων παρατηρούνται στην ελληνική κοινωνία, καθώς το άγχος, η αγωνία και η απόγνωση που βιώνουν οι Έλληνες ''χτυπούν κόκκινο'', εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας και της ανασφάλειας.
Οι αυτοκτονίες έχουν.....
αυξηθεί κατά 22% τη διετία 2009-2011 και τα αιτήματα από ανθρώπους που δυσφορούν αυτή την περίοδο προς τις υποστηρικτικές μονάδες έχουν αυξηθεί κατά 20% -30%, επισήμαναν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ειδικοί επιστήμονες στο 38ο Πανελλήνιο ετήσιο Ιατρικό Συνέδριο.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου ''Αττικόν'', Ελευθέριο Λύκουρα, από τη βαριά αυτή ατμόσφαιρα δεν μένουν ανεπηρέαστα τα παιδιά, ακόμη κι αυτά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία.
Οι νοσηλείες των παιδιών έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία κατά 10%-15%. Τα περισσότερα παιδιά προσέρχονται στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων με έντονες κεφαλαλγίες, κοιλιακά άλγη και πόνους στα άκρα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις περισσότερες περιπτώσεις ο παράγοντας είναι ψυχογενής.
Το οικονομικό χρέος σχετίζεται με την κατάθλιψη
Σύμφωνα με τον κ. Λύκουρα, η μείωση του εισοδήματος, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, με το χρέος να αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα στη συσχέτιση οικονομικής δυσχέρειας και κατάθλιψης.
Επίσης, ο φόβος, η ανασφάλεια κι η αβεβαιότητα για το μέλλον, ως ψυχολογικές επιπτώσεις που συνδέονται με οικονομικές παραμέτρους, μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

http://news247.gr/e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου