''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Το σχέδιο του Άλεξη Τσίπρα για την πρωτιά στις επόμενες εκλογές και το μπόνους των 50 εδρών

Το σχέδιο του Άλεξη Τσίπρα για την πρωτιά στις επόμενες εκλογές και το μπόνους των 50 εδρών  Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ενιαίο κόμμα με τη συμμετοχή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγων, Κοινωνικής Συμφωνίας κ.α.
Σχέδιο δράσης με απώτερο στόχο την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη έχει στα χέρια του το επιτελείο του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγους πράσινους και Κοινωνική Συμφωνία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida στόχος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
-Η δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου αριστερών δυνάμεων. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε στις πρώτες δηλώσεις του την Κυριακή των εκλογών μιλώντας για επανίδρυση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Για το λόγο αυτό άλλωστε ξεκινά διερευνητικές επαφές με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη, «σνομπάροντας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στόχος είναι η ένταξη των παραπάνω κομμάτων σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ηδη o Φώτης Κουβέλης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση Τσίπρα.
-Στη συνέχεια, στόχος της Κουμουνδούρου είναι να απευθυνθεί στο εκλογοδικείο και να ανακοινώσει επισήμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται πλέον σε ενιαίο κόμμα, από συνασπισμός δυνάμεων. Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μόρφωμα που αποτελείται από συνιστώσες (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ κ.λπ.) οι οποίες είναι κόμματα αναγνωρισμένα από τον Αρειο Πάγο και εσωκομματικές τάσεις («Κοκκινοπράσινο Δίκτυο κ.α.).

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές έρθει πρώτο κόμμα. Ως γνωστόν ο εκλογικός νόμος απαγορεύει να δοθεί το μπόνους σε συνασπισμό κομμάτων.
Υπενθυμίζεται πως το σενάριο της κοινής συνεργασιας δεν είναι ανέφικτο καθώς και η Λούκα Κατσέλη έχει δηλώσει πως η Κοινωνική Συμφωνία είναι στην διάθεση του Αλέξη Τσίπρα.
-Τελικός στόχος είναι η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες χωρίς, ωστόσο, να «χρεωθεί» την ακυβερνησία. Για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, ώστε να φανεί ότι εξήντλησε τα περιθώρια που διαθέτει, ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να καταθέσει άμεσα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Τέλος, υπάρχουν και οι εισηγήσεις προς τον κ. Τσίπρα να μην καταθέσει την εντολή αλλά να απευθυνθεί στην Βουλή, ανακοινώνοντας τις προγραμματικές του δηλώσεις και ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου