''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΝΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ!!!!

Ηλεία: Κραυγή απελπισίας από γονείς 6 παιδιών - ''Δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε λίγο γάλα''!

Δυστυχώς όμως η μοίρα δεν τα έφερε όπως τα υπολόγιζε… Ο 36χρονος Κώστας Κότσαλης, ένας από τους γαμπρούς του Sugar Town που πριν από μερικά χρόνια γνώρισε τη σύζυγό του μέσω του ταξιδιού που διοργάνωσε ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Πανταζής Χρονόπουλος, ζει με την οικογένειά του στην παραθαλάσσια περιοχή της Στροφυλιάς Ανεμοχωρίου κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει.
Εκτρέφει ζώα και όπως τονίζει ο ίδιος και η γυναίκα του, κ. Μαριάννα Ντουράκ, αντεπεξέρχονται πολύ δύσκολα στις υποχρεώσεις τους, τη στιγμή μάλιστα που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές βιοτικές ανάγκες των παιδιών τους.
Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ο κ. Κότσαλης είχε 400 αιγοπρόβατα, ενώ τώρα μόλις 100, τα οποία συντηρεί με μεγάλη δυσκολία. Το μόνο εισόδημα της οικογένειας είναι η πώληση του κρέατος και του γάλακτος.
Όπως δηλώνει όμως ο απελπισμένος πατέρας ακόμα κι αυτό το μηδαμινό εισόδημα δεν δίνεται στην ώρα του. «Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχασα πολλά ζώα. Αυτή τη στιγμή έχω στην κατοχή μου μόνο 100 αιγοπρόβατα, τα οποία μου προσφέρουν ένα εισόδημα που δεν αρκεί για την επιβίωση της οικογένειάς μου. Τα ζώα έχουν τα δικά τους έξοδα, ενώ οι τιμές του κρέατος και του γάλακτος είναι πολύ χαμηλές. Αναγκάζομαι να ζητάω χρήματα για να μπορέσω να πάρω γάλα στο μωρό. Έχω αποκτήσει έξι παιδάκια, πίστευα ότι θα τα καταφέρω οικονομικά! Το μεγαλύτερο είναι επτά ετών και το μικρότερο τεσσάρων μηνών». Η γυναίκα του από την άλλη δεν έχει καμία απολύτως πηγή εισοδήματος. Σημαντική βοήθεια αποτελούσε το επίδομα πολυτέκνων που λάμβανε ανά δίμηνο αλλά δυστυχώς αποτελεί παρελθόν πάνω από ένα χρόνο τώρα.

Όπως τόνισε η μητέρα των παιδιών «μας έχουν κόψει το επίδομα πολυτέκνων πάνω από ένα χρόνο, ήταν μία σημαντική βοήθεια για εμάς αυτό το ποσό».
Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι αυτό της διαβίωσης. Τα παραδείγματα της καθημερινότητας που έθεσαν πατέρας και μητέρα κράτησαν με δυσκολία τη συγκίνηση των παρευρισκόμενων.
Όσοι έζησαν έστω και για ελάχιστα λεπτά της ώρας από κοντά την οικογένεια συνειδητοποίησαν πόσο δεδομένα θεωρούμε κάποια πράγματα… Αυτοί οι άνθρωποι δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο!
Δεν έχουν νερό, ούτε ρεύμα, ενώ δεν έχουν στο σπίτι τους ούτε μπάνιο. Ζουν σε ένα δωμάτιο και μοιράζονται τρία κρεβάτια. Δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό και έτσι το μεταφέρουν με κουβάδες από το αρδευτικό κανάλι στο οποίο διαλύουν ακόμα και την σκόνη του μωρού.

Τους κρύους μήνες του χειμώνα, κάνουν μπάνιο έξω από το σπίτι, χρησιμοποιώντας βαρέλια με νερό. Ο κ. Κώστας απελπισμένος από την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, τόνισε ότι λίγο πριν γεννήσει η γυναίκα του το τελευταίο τους παιδί, τρεφόταν μόνο με ψωμί και κρεμμύδι γιατί δεν είχαν κάτι άλλο. Συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς να έχουν τα βασικά εφόδια αλλά έως πότε θα συνεχιστεί αυτός ο άνισος αγώνας;
Μαγειρεύουν με την βοήθεια μιας φιάλης υγραερίου και η βασική τους τροφή όπως τόνισε η μητέρα είναι τα μακαρόνια. Εκτρέφουν ζώα και πωλούν το κρέας τους αλλά αδυνατούν να τραφούν απ’ αυτό γιατί δεν διαθέτουν ψυγείο και ρεύμα για να μπορέσουν να καταψύξουν αυτό που θα μείνει.
Αρκετές φορές έχουν απευθυνθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού για ρούχα και τρόφιμα. Ο εθελοντικός οργανισμός έχει προσφέρει την βοήθειά του αλλά όπως τονίζει η κ. Μαριάννα Ντουράκ αυτό που επιθυμούν πάνω απ’ όλα είναι ένα σπίτι για τα παιδιά τους. «Εάν μας βοηθήσουν να φύγουμε από αυτό το σπίτι θα σωθούμε».
Πριν από λίγες ημέρες έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την εγγραφή του Σέργιου, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας στο σχολείο. Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς έπρεπε να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Β’ Δημοτικού… Ποτέ όμως δεν είναι αργά… Η αρχή έγινε με την μίσθωση ενός ταξί που μεταφέρει τον μαθητή από και προς το σχολείο, κάτι που επιτεύχθηκε με την βοήθεια του κ.Πανταζή Χρονόπουλου και του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, κ. Διονυσίου Μπαλιούκου. Τα δίδυμα κοριτσάκια, έχουν ήδη εγγραφεί στο Νηπιαγωγείο και πολύ σύντομα σύμφωνα με τον κ. Πανταζή, θα διευθετηθεί και το θέμα της δικής τους μεταφοράς με το ταξί.
Ακριβώς δίπλα από το σπίτι τους ζει ο πατέρας του κ. Κώστα σε ένα μεγαλύτερο σπίτι με νερό και ρεύμα που θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενήσει την οκταμελή οικογένεια, λυτρώνοντάς την από τον Γολγοθά και βγάζοντας από την δυστυχία τα μικρά αγγελούδια. Η γιαγιά του κ. Κότσαλη, αποτέλεσε για πολλά χρόνια το στήριγμα της οικογένειας αλλά δυστυχώς πλέον δεν έχει την δυνατότητα να βοηθήσει.
Από την άλλη, μία μεγάλη εταιρεία που έχει αγοράσει στην περιοχή, την τεράστια έκταση των 2.800 στρεμμάτων για την δημιουργία γηπέδων γκολφ, θέτει εμπόδια στον απελπισμένο πατέρα, ο οποίος το μόνο που ζητά είναι να του δοθεί η άδεια βόσκησης των ζώων του μέχρι να υλοποιηθούν τα σχέδια της συγκεκριμένης εταιρείας. Τα 200 στρέμματα του αρκούν και με το παραπάνω, καθώς εδώ και καιρό η μόνη άδεια που του δίνεται από το Δασαρχείο σχετίζεται με την σπορά της αμμουδιάς για την βόσκηση των ζώων του.
Σύμφωνα με τον κ. Κότσαλη «υπάρχουν άγονα οικόπεδα στην περιοχή που θα μου ήταν πολύ χρήσιμα αυτή τη στιγμή. Δεν έχω που να βάλω τα ζώα μου. Στην περιοχή ζω εδώ και 45 χρόνια και το Δασαρχείο μας υπέβαλλε πρόστιμο για καταπάτηση δασικής έκτασης. Βλέπουν ότι υποφέρω, ότι χάνω τα ζώα μου και δεν με βοηθούν να σταθώ στα πόδια μου. Μου παραχωρούν μόνο τα άγονα τμήματα που δεν μπορώ να σπείρω. Χρεώνομαι για την αγορά του σπόρου και στο τέλος δεν έχω να ταΐσω τα ζώα μου. Μου δωρίζουν κάτι που δεν έχει όφελος. Στην άμμο δεν φυτρώνει μεγάλο χορτάρι».
Ο κ. Πανταζής μερίμνησε αυτοβούλως, προσφέροντας τρόφιμα και ρούχα στην οικογένεια, ενώ έχει ήδη κινήσει τα απαραίτητα νήματα ώστε να βρεθεί σπίτι που θα στεγάσει την ταλαιπωρημένη οκταμελή οικογένεια.

Η καθημερινή ενημέρωση της πορείας της οικογένειας συνδράμει ώστε να καλυφθούν οι βασικές της ανάγκες, να εξασφαλιστεί η εκπαιδευτική κατάρτιση των παιδιών και ένας καλύτερος τρόπος διαβίωσης. Σημαντική είναι και η βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου Ζαχάρως που προσφέρουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, ενώ επισκέπτονται συχνά την οικογένεια.
Η κινητοποίηση της πολιτείας κρίνεται κατεπείγουσα. Τα έξι παιδάκια και οι γονείς τους χρειάζονται την άμεση βοήθεια και στήριξή της για να σταθούν στα πόδια τους. Αυτό που χρειάζονται άμεσα είναι ένα σπίτι που θα τους εξασφαλίσει τα απαραίτητα αλλά και λίγα στρέμματα για τα ζώα τους.

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου