''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Τα Χριστούγεννα των αστέγων και των πεινασμένων

Τα Χριστούγεννα των αστέγων και των πεινασμένων H oικονομική κρίση "λυγίζει" ανθρώπους
Εικόνες πόνου και δυστυχίας παραμονές Χριστουγέννων στην Αθήνα. Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα της φτώχειας, καθώς ο αριθμός των «νεόπτωχων» ολοένα και αυξάνεται, των «νεοαστέγων» ξεπερνά τις 20.000, ενώ στον θλιβερό κατάλογο προστίθεται και ένα νέο φαινόμενο που μέρα με τη μέρα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.
Πρόκειται για τους «νεοπεινασμένους», τους ανθρώπους εκείνους που κυριολεκτικά μέχρι χθες είχαν μια άνετη ζωή η οποία ξαφνικά έφυγε από τα χέρια τους και σήμερα αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν τη καθημερινή τους διατροφή...
Ενας τεράστιος αριθμός απόρων έχει «πλημμυρίσει» τους δρόμους των πόλεων, αναζητώντας ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια, στα κοινωνικά παντοπωλεία ή, ακόμη χειρότερα, μέσα στα σκουπίδια...
Πριν από λίγα χρόνια, επικρατούσε ο όρος «νεόπλουτος» σε μια Ελλάδα που φαινομενικά τουλάχιστον ευημερούσε. Λίγα χρόνια μετά, ήρθε ένας ακόμη να προστεθεί στο λεξιλόγιό μας: ο «νεόπτωχος» ή «νεοάστεγος». Μέσα σε λίγο διάστημα, οι συνθήκες διαβίωσης επιδεινώθηκαν για χιλιάδες ακόμη συμπολίτες μας με αποτέλεσμα να προστεθεί ένας νέος όρος: «ο νεοπεινασμένος».
Πρόκειται για μια καινούργια θλιβερή κατάσταση που βρίσκεται σε έξαρση, όπως παρατηρούν αρμόδιοι του Δήμου Αθηναίων που υλοποιούν κοινωνικά προγράμματα σε άπορες οικογένειες της πρωτεύουσας. Πριν έναν ακριβώς χρόνο, όλοι μιλούσαν για τους «νεόπτωχους» ή «νεοάστεγους» αναλύοντας το προφίλ τους, για το ποια ήταν η ζωή τους και πώς κατέληξε αυτή σήμερα. Ομως πριν προλάβει η ελληνική κοινωνία να συνέλθει από το πρώτο σοκ, εμφανίστηκε ένα ακόμη επακόλουθο της δεινής οικονομικής κατάστασης. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά σε απόγνωση, καθώς πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Η ΣΦΑΓΗ????? ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ!!!

 
Αυτος ειναι ο ιατροδικαστης που εξετασε τα παιδια μετα το συμβαν...

 
Πριν ξεκινησει η ομιλια,γελαει,δειχνει οτι δεν ξερει το σεναριο καλα..ουτε δακρυα,ουτε πονος,σχεδον τιποτα...Δειτε τα και βγαλτε τα συμπερασματα σας....
εγινε αραγε οτι ειπαν ή αλλο ενα σχεδιασμενο παιχνιδι οπως οι διδυμοι πυργοι????

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτο! Η Ελλάδα της φτώχειας έχασε την προθεσμία για δωρεάν χρηματοδότηση για τις ζημιές από τις πυρκαγιές στη Χίο

ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΖΩΑ...ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΨΗΦΟ... ΖΩΑ
 Το τι έγινε ή καλύτερα... το τι δεν έγινε, ήρθε στο φως μετά από ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή και την απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου για τα διαρθρωτικά ταμεία, Γιοχάνες Χαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, σε ερώτησή του προς την Κομισιόν, ζητούσε να διερευνηθεί η δυνατότητα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την χρηματοδότηση των καταστροφών που έπαθε η Χίος τον Αύγουστο του 2012, επικαλούμενος τον Κανονισμό 2012/2020, σύμφωνα με τον οποίο, δίνεται η δυνατότητα εξαιρετικά ευνοϊκότερης μεταχείρισης σε νησιά όπως της Ελλάδας αλλά και σε υπερπόντια νησιά, όπως η Ρεουνιόν, η Μαρτινίκα, η Μαδέρα, κλπ, με μόνο όρο, η καταστροφή να έχει "σοβαρές και μακροχρόνιες επιπτώσεις για τις συνθήκες διαβίωσης και για την οικονομική σταθερότητα της περιοχής".
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής ζητούσε να πληροφορηθεί αν εμπίπτει υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις, η περίπτωση της Χίου στον Κανονισμό για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και αν υπάρχει δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας.


ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η απάντηση του Επίτροπου, η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική κυβέρνηση, ήταν ότι:
"Οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης πρέπει να υποβάλλονται στην Επιτροπή από τις εθνικές αρχές της πληγείσας χώρας εντός δέκα εβδομάδων από την ημερομηνία καταγραφής της πρώτης ζημιάς. Η Επιτροπή δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το Ταμείο με δική της πρωτοβουλία. Αν οι πυρκαγιές στη Χίο ξεκίνησαν στις 18 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης πρέπει να είναι η 27η Οκτωβρίου. Η Επιτροπή δεν έχει λάβει αίτηση από την Ελλάδα σχετικά με τις πυρκαγιές στη Χίο. Ωστόσο, η παράταση της προθεσμίας δεν είναι δυνατή"!

Συνεχίζοντας, ο Επίτροπος, διευκρινίζει ότι "οι επιδοτήσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις επειγουσών ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί οι δημόσιες αρχές. Ιδιωτικές απώλειες, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της γεωργίας, δεν αποζημιώνονται"
(σ.σ: αλλά υπολογίζονται για να στοιχειοθετηθεί ότι υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσης και την οικονομική σταθερότητα της περιοχής, που είναι το μόνο ζητούμενο από τον Κανονισμό του Ταμείου Αλληλεγγύης).

Χαράτσι στο χαράτσι! Η ΔΕΗ ζητάει αυξήσεις περίπου 50% και θέλει να συνεχίσει να εισπράττει και το τέλος ακινήτων!


Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που εγκρίνει σήμερα τον επαναδιορισμό του στα ηνία της ΔΕΗ, ο κ. Αρθούρος Ζερβός αποκάλυψε πως σε αυτή την κατηγορία η αύξηση προτείνεται να αγγίξει μέχρι και το 48,7% και τόνισε συγκεκριμένα πως μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 «τα τιμολόγια θα έρθουν στην ίδια βάση κι αυτό σημαίνει ότι τα χαμηλά θα αυξηθούν πάρα πολύ…».

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό οι προτεινόμενες αυξήσεις θα ξεκινούν από 14%... και σε αριθμούς υπολογίζεται πως οι καταναλωτές θα δουν το λογαριασμό αυξημένο κατά μέσο όρο 10 με 15 ευρώ το μήνα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως στο δίμηνο ο λογαριασμός θα είναι φουσκωμένος κατά περίπου 30 ευρώ κι αυτό σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς!

Η πρόταση της ΔΕΗ:

Για κατανάλωση από 0 έως 400 klw αύξηση 5 ευρώ το μήνα
από 400 έως 800 αύξηση 10 ευρώ το μήνα
από 800 έως 3000 αύξηση 15 ευρώ το μήνα
από 3000 και πάνω αύξηση 20 ευρώ το μήνα


Αφωνα έμειναν δε, τα μέλη της Επιτροπής όταν άκουσαν τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να δηλώνει πως η αύξηση είναι σχεδόν υποχρεωτική λόγω Μνημονίου και πάντως υποστήριξε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση είναι αυτό της ρευστότητας καθώς η παρατεταμένη ύφεση έχει μειώσει τις εισπράξεις και έχει αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα που φτάνουν σήμερα στα 1,2 δις.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πως… είναι οι καλύτεροι για να εισπράττουν το χαράτσι, κάτι που είναι προφανές πως πιστεύει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας… «Ήταν δύσκολη άσκηση για εμάς, από την άλλη πλευρά όμως αποδείχθηκε ότι η ΔΕΗ ο καλύτερος εισπρακτικός μηχανισμός που υπάρχει στην Ελλάδα» τόνισε.

Εν τωμεταξύ, η ΔΕΗ εξακολουθεί να εισπράττει κανονικά το χαράτσι αγνοώντας την δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.
newsit.gr

ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..
ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ????? ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.... ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΤΡΟΠΟ...ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΔΕΗ... ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ...ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... 

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ!

Ο κ. Στουρνάρας που απέστειλε επιστολή στον κ. Ζερβό της ΔΕΗ, 
ζητώντας του να παραβεί δικαστική απόφαση ότι το χαράτσι τη ΔΕΗ απαγορεύεται να επιβάλλεται μέσα από τους λογαριασμούς της, έχει υποπέσει σε σωρεία εγληματικών πράξεων. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο υπουργός δεν είναι βουλευτής, άρα δεν απαιτείται καν άδεια από τη Βουλή για τη δίωξή του, καλείται Εισαγγελέας ποινικής δίωξης να κινηθεί εναντίον του κ. Στουρνάρα και να τον οδηγήσει στο σκαμνί.

Για να διευκολύνουμε το έργο του Εισαγγελέα, ιδού σε ποια ποινικά αδικήματα έχει υποπέσει ο κ. Στουρνάρας:

Υπάρχει το 261 άρθρο του Π.Κ., το οποίο επιγράφεται "Παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή" και το οποίο προβλέπει οτι "Υπάλληλος προσπαθών να πείσει έτερον τοιούτον υφιστάμενον αυτού ή υπό υπηρεσιακόν έλεγχον τελούντα εις διάπραξιν τινος των εν αρθ. 235 έως 260 εγκλημάτων τιμωρείται διά φυλακίσεως μέχρι 2 ετών". Μεταξύ των εγκλημάτων από αρθ. 235 ~ 260 περιλαμβάνεται και το αρθ. 259: "Παράβαση καθήκοντος", καθώς τα αρθ. 244 , 245 "Περί καταπίεσης".

Ο καταλληλότερος ηγέτης για την Ελλάδα...





Αυτός μάλιστα ......κάνει για πρωθυπουργός...
Έχει όλα τα προσόντα......που λείπουν από τους δικούς μας....!!!!



MELISSOCOSMOS

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ "ΕΜΠΛΟΚΗΣ" ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ" ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Δειτε εδω την στιγμη της "ΕΜΠΛΟΚΗΣ"

http://www.zougla.gr/greece/article/i-stigmi-tis-emplokis

ΡΕ ΜΑΚΗ? ΠΟΛΥ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΗΤΑΝ...
ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΦΡΕΝΑΡΙΣΤΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ?
ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ..
Ο ΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ...
ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΒΙΑ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΝΩ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ...
ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΓΙΑ TEST DRIVE...
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΤΡΟΜΟ..ΕΝΤΑΣΗ..ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΑ ΛΕΤΕ...ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΟΥΝ...ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ...ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ CAYENNE...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ...θέλω να ευχαριστήσω και τους τέσσερις ληστές που είχαν την ψυχραιμία να με αντιμετωπίσουν χωρίς να πυροβολήσουν.ΜΟΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΦΑΓΑΤΕ ΜΑΖΙ...

Διανύοντας λιγότερα από 100 μέτρα μπήκα στην οδό Αντιγόνης, που οδηγεί στον κεντρικό δρόμο, και εκεί αντελήφθην ότι στη διασταύρωση Αντιγόνης με Θησέως (προέκταση της Κηφισίας) τέσσερα άτομα με βαρύ οπλισμό, ακροβολισμένα δύο σε κάθε πλευρά του δρόμου, προσπαθούσαν να καλυφθούν.  ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ?
ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ..
ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΚΗ.. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ...ΑΛΛΑ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ...


Πήρε την γενναία απόφαση ο 14χρονος αδερφός, μαθητής της δευτέρας γυμνασίου, να επιστρέψει στο σπίτι και να σώσει τα αδέρφια του.

Σοκάρει το πανελλήνιο ο τραγικός θάνατος τριών ανήλικων παιδιών που κάηκαν ζωντανά, την ώρα που κοιμόντουσαν, από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στο χωριό Μεσορόπη Καβάλας. Τρία αγγελούδια ηλικίας, πέντε, επτά και δεκατεσσάρων ετών χάθηκαν καθώς περικυκλωμένα από τις δυνατές φλόγες δεν πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι. Ούτε οι σπαρακτικές φωνές της μάνας για βοήθεια, μπόρεσαν να ξορκίσουν το κακό… 
Το σοκ που έχει υποστεί η πολύτεκνη οικογένεια που μέχρι πριν από λίγες ώρες μετρούσε δέκα παιδιά, είναι μεγάλο. Οι μνήμες από τον εγκλωβισμό στη φωτιά είναι νωπές. Μια συνηθισμένη επίσκεψη των γονιών με τα έξι από τα δέκα παιδιά τους στο πατρικό σπίτι του πατέρα, έμελλε να τους στοιχειώσει για πάντα.
Όπως αναφέρει το protothema, το σούρουπο της παγωμένης Παρασκευής βρήκε την οικογένεια μαζί με τον παππού και τη γιαγιά γύρω από την αναμμένη σόμπα που είναι εγκατεστημένη στο σαλόνι του σπιτιού. Άλλωστε ο πατέρας τους είχε μεριμνήσει από νωρίς το μεσημέρι για τον εφοδιασμό των ξύλων. Ο ίδιος είναι υπάλληλος στη ΔΕΗ Καβάλας και από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας είχε ζητήσει από τον προϊστάμενο του να σχολάσει μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να προλάβει να κόψει ξύλα.
Η σύζυγος είναι καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας και όπως κάθε Σαββατοκύριακο έτσι και αυτό θα έφευγαν μαζί με τα έξι ανήλικα παιδιά τους, με προορισμό το πατρικό σπίτι του πατέρα της οικογένειας. Μέχρι εκείνη τη ώρα τίποτα δεν προμήνυε ότι αυτό θα τους οδηγούσε στη απώλεια των παιδιών τους. Τα άλλα τέσσερα παιδιά σπουδάζουν στις σχολές της ιατρικής και της φιλολογίας.
Ήταν περίπου στις τρεις τα ξημερώματα όταν το ξύλινο ταβάνι του σπιτιού πήρε φωτιά από το θερμαινόμενο μπουρί της μεταλλικής σόμπας. Εκείνη την ώρα οι γονείς μαζί με τα έξι παιδιά και τους παππούδες κοιμόντουσαν και δεν πρόλαβαν να αντιληφθούν το τι ακριβώς συνέβη.
Οι γονείς ξύπνησαν έντρομοι όταν αντελήφθησαν ότι το σπίτι τυλίχτηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις φλόγες. Επικράτησε μόνο φόβος και πανικός. Οι γονείς πετάχτηκαν από τα κρεβάτια και τραβούσαν από το χέρι όποιον έβλεπαν δίπλα τους. Πρόλαβαν και βγήκαν από το σπίτι έχοντας στην αγκαλιά τους τα τρία μικρότερα σε ηλικία παιδιά και τους ανήμπορους ηλικιωμένους γονείς. Μόλις συνειδητοποίησαν ότι τα δυο αγόρια ηλικίας πέντε και εφτά ετών είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες, αποφάσισαν να μπουν μέσα στο σπίτι.

Οι δυνατές φλόγες όμως δεν επέτρεπαν σε κανέναν να διαβεί το εσωτερικό μέρος του σπιτιού. Εκλιπαρούσαν τους γείτονες για βοήθεια.

Τότε ήταν που πήρε την γενναία απόφαση ο 14χρονος αδερφός, μαθητής της δευτέρας γυμνασίου, να επιστρέψει στο σπίτι και να σώσει τα αδέρφια του. «Κατάφερε και μπήκε μέσα» λένε οι γείτονες αλλά την ώρα που έφτασε στο σαλόνι, έπεσε η φλεγόμενη σκεπή του σπιτιού πάνω του και καταπλάκωσε και αυτόν και τα αδέρφια του. Ο άτυχος έφηβος ήταν ο τελευταίος που βγήκε σώος από το σπίτι, λίγο πριν πάρει την απόφαση να γυρίσει πάλι πίσω για να σώσει τα δυο μικρότερα αδέρφια του.     
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές αφού κατασβήστηκε γρήγορα.
Αργότερα το μεσημέρι έγινε η κηδεία των άτυχων παιδιών στο δήμο Παγγαίου Καβάλας, τόπο καταγωγής του πατέρας τους.

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από την απίστευτη τραγωδία στην Καβάλα- Η θυσία του 14χρονου αδελφού

 

Το σοκ που έχει υποστεί η πολύτεκνη οικογένεια που μέχρι πριν από λίγες ώρες μετρούσε δέκα παιδιά, είναι μεγάλο