''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

''Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ''

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Σε δρόμους και σε δικαστήρια για το χαράτσι


Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και προσφυγή στα δικαστήρια απαντούν οι πολίτες στο χαράτσι των ακινήτων που εισπράττει για λογαριασμό του κράτους η ΔΕΗ. Με τους δημάρχους που αντιδρούν...
συμπαρατάσσονται και δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ, στην Πάτρα Χθες το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν μπήκε στην ουσία και απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που υπέβαλε 90χρονη συνταξιούχος, η οποία δήλωσε ότι αδυνατεί να πληρώσει το ποσό των 1.104 ευρώ σε δύο δόσεις, με τη σύνταξή της που ανέρχεται στα 900 ευρώ, ζητώντας δικαστική προστασία για επικείμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι της.
Οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΔΕΗ ανέφεραν ότι η Επιχείρηση υποχρεώνεται από τον νόμο και το Δημόσιο να προχωρήσει σ' αυτές τις ενέργειες.
Η ουσία της υπόθεσης πάντως θα συζητηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο με την εξέταση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε η 90χρονη, διά του δικηγόρου της. «Θα χρησιμοποιήσουμε το νομικό οπλοστάσιο που μας παρέχει ο νόμος, με ασφαλιστικά μέτρα και τακτική αγωγή, και ευελπιστούμε ότι θα δικαιωθούμε από τα δικαστήρια», δήλωσε ο συνήγορός της Κλεάνθης Βουλκίδης.


Η 90χρονη
Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούσε ενημερωτική συνάντηση με τους δημάρχους του Νομού Θεσσαλονίκης, για την παροχή Νομικών συμβουλών στο θέμα του ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ο ΔΣΘ έχει ήδη καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης επιβολής του ειδικού τέλους, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο αντιδήμαρχος Βόλου
* Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου όπου στο Ειρηνοδικείο συζητούνταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ για το χαράτσι. Η υπόθεση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.
Αίτηση ανακοπής της διακοπής ηλεκτροδότησης κατέθεσαν δύο πολίτες. Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα καταθέσει και ο αντιδήμαρχος Βόλου Νίκος Μόσχος.
Αίτηση ακύρωσης στο Ηράκλειο
* Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της επιβολής του έκτακτου τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η αίτηση αναμένεται να συζητηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, μαζί με ανάλογες που έχουν κατατεθεί από φορείς αλλά και απλούς πολίτες.
Στην Πάτρα με γεννήτριες
* Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, θα συζητηθεί σήμερα η προοπτική η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι. Αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι κατοίκων από συνοικίες της πόλης.
Στο μεταξύ έμποροι της πόλης προμηθεύτηκαν γεννήτριες, για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα. Το μόνο παρήγορο είναι ότι ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ Σπύρος Μυλωνάς διαβεβαίωσε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας.
Ο πολύτεκνος της Χίου
* Δεκάδες πολίτες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ. Ο διευθυντής του διοικητικού τμήματος Γ. Καλαμάκης αναγκάστηκε να βγει στην είσοδο και να ακούσει την αντίθεσή τους στην καταβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα.
Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και ο άνεργος πολύτεκνος πατέρας Σωτήρης Κλάπας, που εδώ και 1,5 μήνα προσπαθεί να βρει τρόπο να επανασυνδέσει η ΔΕΗ την παροχή που έχει διακόψει από τον περασμένο Ιούλιο για χρέος 2.000 ευρώ. Για να κάνει αποδεκτό τον διακανονισμό, η ΔΕΗ ζητεί οπωσδήποτε εγγυητή και δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένας φορέας, σωματείο ή ακόμα και ο Δήμος Χίου δεν δέχεται να αναλάβει αυτή την ευθύνη.
Στα Χανιά χωρίς ρεύμα
* Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μένουν δεκάδες οικογένειες καθημερινά και στα Χανιά καθώς αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τους κόβεται η ηλεκτροδότηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ, κατά μέσον όρο το ρεύμα κόβεται καθημερινά από περίπου πενήντα συνδρομητές στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Το ποσοστό παρουσιάζεται ελαφρώς αυξημένο σε σύγκριση με πέρυσι. Τότε, κατά μέσον όρο το ηλεκτρικό ρεύμα κοβόταν από σαράντα συνδρομητές. Σε δέκα μέρες αναμένεται να γίνουν και οι πρώτες διακοπές ρεύματος για μη πληρωμή του ειδικού φόρου ακινήτων.
Συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ Χανίων οργανώνουν πολλοί φορείς της πόλης μεθαύριο Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 7.30 το πρωί. Την ίδια ημέρα θα γίνουν αντίστοιχες συμβολικές καταλήψεις όλων των γραφείων συναλλαγών της ΔΕΗ όλης της Κρήτης.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου